Registrován: čtv 26. bře 2009 15:11:26 Příspěvky: 361 Bydliště: Praha
Ahoj holky, nějak se nám nedaří odplenkování. Domík si hezky sedal na nočníček do svého cca 1 roku (začala jsem ho posazovat, když už si sám sedal a vydržel sedět na nočníku=žádné násilí, hezky seděl a hrál si), pak kolem toho roku se to zlomilo a dělal při posazení hrozné scény. Tak jsem nočník odložila s tím, že začneme zase v létě. Situace se opakovala, scény, hysteráky atd. Opět jsem to odložila, zkusila po prázdninách a už se tam aspoň nechá posadit, tím to ale končí. Nechávám ho doma bez plenky, jen v tepláčkách a on se do nich počůrá a je mu to úplně jedno, nijak neupozorní, klidně v tom mokrým bude celý den. Tak si tak říkám, jestli třeba není ještě moc brzo, že třeba ještě není připravený, když ani nepozná, že mu něco vadí. Pravdou je, že je to kluk a kluci mají víc věcí na háku, řekla bych, že si v tom snad i lebedí Jak jste to měly vy, kdy jste začaly učit na nočník?
_________________ _________________ na mateřské dovolené
já jsem u vojty čekala, až si sám začne uvědomovat, kdy se mu chce čůrat. prvně si řekl přesně v roce a půl a ještě rok trvalo, než byl bez plen. ema si to ještě neuvědomuje, tak čekám, kdy to přijde.
mirka píše:
já jsem u vojty čekala, až si sám začne uvědomovat, kdy se mu chce čůrat. prvně si řekl přesně v roce a půl a ještě rok trvalo, než byl bez plen. ema si to ještě neuvědomuje, tak čekám, kdy to přijde.
Tak asi bude lepší ještě počkat, viď? Taky mi totiž přijde, že vůbec neví která bije
Tak já mám kluka rok a 10 měsíců a od toho roku a půl ho dávám čůrat, na nočník, venku... Doma běhá nahatý, tak to se obslouží sám, ale jakmile má slípky, tak si málokdy řekne, takže ho spíš dávám čůrat. Ale přes den je bez plíny. Někdy mu malinko ukápne a pak volá, že čííí, ale to je normálka. Určitě to ještě vypilujeme. Začala jsem to řešit, protože jsem věděla, že asi nastoupím do práce, tak aby byl Honýs bez plín až budou hlídat babička s dědou Ale s Justýnkou to bylo jednodušší
_________________ _________________ Učitelka TV/Ze na mateřské dovolené
tak u nás teda byl kluk šikovnější ale taky nastal zlom až kolem 20 měsíců dřív když jsem ho chtěla dát na nočník tak hysterie největší přes léto lítal nahatej ale dle mého si vůbec neuvědomoval, že čůrá pak nastalo září a on ze dne na den řekl, že nechce plínku a prostě začal chodit na záchod a od té doby byl bez plínek a během dvou měsíců byl bez plen i na noc. No a Terinka ta až po druhém roce začala říkat a do teď (bude mít dva a půl) máme plínku na noc ona dost v noci pije takže je ráno durch tak zatím dávám. Takže za mě nenutit vydržet až si sám řekne až bude jeho čas
zuzinek.. píše:
tak u nás teda byl kluk šikovnější ale taky nastal zlom až kolem 20 měsíců dřív když jsem ho chtěla dát na nočník tak hysterie největší přes léto lítal nahatej ale dle mého si vůbec neuvědomoval, že čůrá pak nastalo září a on ze dne na den řekl, že nechce plínku a prostě začal chodit na záchod a od té doby byl bez plínek a během dvou měsíců byl bez plen i na noc. No a Terinka ta až po druhém roce začala říkat a do teď (bude mít dva a půl) máme plínku na noc ona dost v noci pije takže je ráno durch tak zatím dávám. Takže za mě nenutit vydržet až si sám řekne až bude jeho čas
Zuzi, u nás nastal pokrok aspoň v tom, že už pozná, když něco dělá. Začal říkat ee, ale z deseti pokusů je 9 do kalhot a 1 náhodou, nebo spís nehodou, na nočníček. Je pravda, že to nehrotím, nemá smysl ho trápit a nadávat mu za nehody. Myslím, že je rád, že vůbec pozná, že něco udělal a to, že to hlásí až když už je počůranej, to k tomu hold asi patří :-)
Zuzi, u nás nastal pokrok aspoň v tom, že už pozná, když něco dělá. Začal říkat ee, ale z deseti pokusů je 9 do kalhot a 1 náhodou, nebo spís nehodou, na nočníček. Je pravda, že to nehrotím, nemá smysl ho trápit a nadávat mu za nehody. Myslím, že je rád, že vůbec pozná, že něco udělal a to, že to hlásí až když už je počůranej, to k tomu hold asi patří :-)
jasně je to pokrok Terinka to taky tak měla ze začátku převlíkala jsem ji několikrát za den a časem to vypilovala tak vydrž
náš Jára jezdil s oblibou "posraný" na motorce, vůbec mu to nevadilo, ale vytrvala jsem, sice to byly 8-10 punčochy denně, ale pak se to najednou zlomilo a ze dne na den si říkal, bylo to kolem 21 měsíců, na noc měl pak plíny do 2,5 roku
_________________ url=http://www.ticker.7910.org/eng][/url] url=http://www.ticker.7910.org/eng][/url] _________________ Plně vytížená maminka
NO u nás to vypadalo, že Štěpule bude chodit s plenkama i do školy, ještě před více než měsícem nechtěl nočník ani vidět NO pak se nechal posadit, ale neříkal si, za dalších 14 dní si začal říkat a teď už je 14 dní úplně bez plen, na noc mu jí pro jistotu dávám, ale v 99% je suchá!!!!!
Netlač na pilu, vyčkej, každej k tomu dozraje jindy!!!! Držím palce!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru