Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Můj porod Toníčka
PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2011 14:40:40 

Tak snad mi daj kluci chvilku času, vám popsat porod Toníka... a předem upozorňuju, že to bude delší :)
Ještě ve středu v poradně mi doktor říkal, že to vidí tak na další 3 týdny, že je nález odpovídající, ale k porodu ne. Na druhej porod jsem se fakt těšila, všichni říkali, že je to napodruhý fofr a mnohem lepší než poprvý. V sobotu jsme byli kamarádce na svatbě a když jsme v noci odcházeli, tak si její tatínek dělal legraci, že když Jiřík je 11.11., tak Toník se narodí 6.6., aby se mu to dobře pamatovalo :s: No přišli jsme domů, uložila jsem Jiříky, šla si dát sprchu a spát. Jirka mě probudil, že jako by něco mohlo být :s9090: :00: No tak jsme se ještě trošku pomazlili a když jsem se pak šla umejt, tak ze mě něco teklo, to byly 2 hodiny ráno. Řikam si, dobrý, to jsou spermijky, akorát to teklo nějak víc a víc až to teklo skoro proudem :00: Tak jsem šla vzbudit Jirku, jenže pil, tak mě stejně nemohl odvízt. Tak jsme volali jeho taťkovi, ten taky pil, no nakonec jsme sehnali jeho ségru, že nás odveze. Šla jsem po sobě uklidit, ještě Jirkovi umejt nádobí a oholit se. Za hoďku dorazila Janina, vyplašená, jestli už nerodíme :s: Naložili jsme Jiříka a nás a jelo se... S Jirkou jsme zůstali v nemocnici a Janča si odvezla malýho hlídat.
Do porodnice jsme dorazili ve 4 hodiny. Na příjmu pohoda, kontrakce sem tam, otevřená na 1. Tak mě dali na hekárnu a Jirka musel domů :sad.png: No stejně mi nic nebylo, tak by se akorát nudil... Kontrakce začly bejt po 9, dala jsem si sprchu, byly po 7, tak jsem si dala ještě jendnu sprchu a úplně přešly :s: A celej den pořád nic... Ve 2 odpo mi dali antibiotika, kvůli odteklý vodě a když se to prý nerozjede do 2 v noci, tak budou vyvolávat. Večer jsem zkoukla superstar a šla si lehnout. V 1 přišla sestra natočit monitor a pořád se nic nedělo a jen odešla, začli mi kontrakce. Zase po 9. No aspoň se nemuselo vyvolávat :mrk: Do rána se postupně zkracovaly, až byly po 4, ale pořád jsem se neotvírala, byla jsem na 2 a půl. V 6 už mě to bolelo jak prase, tak jsem volala Jirkovi, ať už dorazí, že už nemůžu. Kolem 7 mi přišli natočit zas monitor, kontrakce tam žádný vidět nebyly, akorát když jsem je měla, tak malýmu přestávalo tlouct srdíčko a že prý to vypadá na císaře, tak honem na sál... Já hotová, už jsem tam bolestí lezla po zdi, malej selhával a Jirka nikde :r: Nějak jsem došla na sál, dali mě na monitor, no malej se aspoň chytnul, tak že to zkusíme normálně. Řekla jsem si o epidurál, abych zase tolik nekřičela ::-O: V půl 8 jsem byla otevřená na 3, ale aspoň začly bejt ty kontrakce vidět na i monitoru a taky konečně začly fakt stát za to a jestli jsem si předtím myslela, že to bolí, tak teď jsem se už fakt neovládala, až se za to stydim ::-O: Jedna sestřička se mě ptala, proč jsem si nezavolala manžela, tak jsem jí řekla, že psal, že už se převlíká a ona: Jé, to je ten pán vzadu, já na něj zapomněla :s: :00: (Při minulým porodu na něj taky zapomněli.) Jirka dorazil teda fakt jen na ten konec. Během půl hoďky jsem byla otevřená na 8, epidurál už se samo nestíhal :00: Nějak jsem to nevydržela a přetlačila malýho i na těch 8, tak mě prý radši nastřihli, když jsem nespolupracovala :r: Malej byl venku během 1 kontrakce, asi na 2 zatlačení, hned mi ho dali na břicho a mě bylo najednou strašně fajn :srdce.gif: Nic mě nebolelo a Toníček byl tak krásně maličkej, měkoučkej a voňavej :srdicka.gif: Narodil se 6.6. v 8:11 a měl 3500g a 51cm. Odnesli ho ošetřit a chtěli ho odnýst pryč, tak jsem si ho ještě nechala přiložit, chytnul se hned a jak sosal :srdicka.gif: Placenta šla ven hned, pak šití byl fakt mazec, sice mi to doktorka opíchla, ale cejtila jsem každej steh a že jich bylo... :sad.png: Pak mi malýho odnesli na novorozenecký a Jirku šli skásnout, zůstala jsem tam zas sama. Ale vše bylo ok, tak mě ze sálu pustili už po hodině. Na normálním pokoji jsem chtěla hned malýho mít u sebe, strašně se divili :00: Ale skoro všechny maminky byly na pokojích ten první den a noc samy, já bych to bez něj nevydržela.
Už jsme 2 dny doma, oba kluci jsou úžasně hodný, ale stejně se skoro nezastavím... No to je asi vše :) Holky obdivuju všechny z vás, který jste u porodu dokázaly zachovat chladnou hlavu a být víceméně potichu! Já zase řvala jak tur, to prostě nešlo vydržet a já se tak styděla ::-O:
Dík kdo to dočetl až sem, všem těhulkám přeju, ať maj porod krásnej a rychlej :pus:

E-mail  Profil

Předmět příspěvku: Re: Můj porod Toníčka
PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2011 15:03:11 

:srdicka.gif: :srdicka.gif: :srdicka.gif: :srdicka.gif: :srdicka.gif: jsem úplně dojatáááá :srdce.gif: nádhera a nic si z toho nedělej, že jsi řvala, já s Olim taky a budu zas :s: užívej si Toníčka a ať brzy všechno přebolí :ano: já tedy taky cítila každej steh :00: a co Jiřík? jak si zvyká na brášku?

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2011 15:14:41 

ty jo a mám zas depku... :00: (neboj mám ji od rána.. :s: )
Hlavně, že jste to zvládli a datum je zase suprový!!! :jednicka: :srdce.gif:

http://mazelboruvka.blog.cz/galerie/nausnice
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=94994

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2011 15:20:57 

krásně popsaný porod...moc a moc gratuluji k Toníčkovi :srdce.gif:
Porod jsi neměla vůbec jednoduchý a zvládla jsi ho na jedničku :jednicka:
Teď si ty svý kluky jenom užívej :srdicka.gif: :jednicka:

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2011 18:01:48 

no parááááda, krásně jsi to popsala :srdce.gif: :srdce.gif: :srdce.gif:

tak ať Toníček krásně roste :srdce.gif: :srdce.gif: :srdce.gif:

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2011 18:37:03 

tý jo to byla doba, to sis užila, ještě jednou gratuluju :||): :s0268:

E-mail  YIM  Profil

PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2011 18:43:36 

Lindi, krásně jsi to napsala... ještě jednou moc gratuluju a ať se vám všem moc daří :srdicka.gif: :srdicka.gif: :srdicka.gif:

MŮJ BAZÁREK

Obrázek

Obrázek

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2011 18:53:43 

teda vubec si to nemela jednoduchy a nic si z toho nedelej ze si zakricela to asi kazda moc gratuluji :srdce.gif: :srdce.gif: :srdce.gif: :srdce.gif: :srdce.gif:

http://ivanak75.rajce.idnes.cz/moje_vyrobky/

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2011 20:34:04 

já myslím, že při takovém porodu jako jsi měla Ty, by řvala každá.... ještěže na konci je naprosto úžasný uzlíček... ještě jednou moc gratuluji k Toníčkovi.... Myslím, že jsi svůj porod zvládla na 1 :a:
ikdyž u druhého bych taky očekávala rychlejší průběh....
Můj první a zatím jediný porod trval celkově 5 hodin, takže naprostá pohoda :a:

E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2011 21:14:06 

tyyy jo, no to sis uzila. krasne napsany :srdce.gif: :srdce.gif: a moc gratuluju, na fotkach na FCB vypadate vsichni tak uzasne :srdicka.gif:
sama mam trochu obavy, protoze muj prvni porod trval od prasknuti vody doma 5 hodin tak fakt nevim co mam cekat :s:

Obrázek

E-mail  Profil

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]