Tak snad mi daj kluci chvilku času, vám popsat porod Toníka... a předem upozorňuju, že to bude delší :) Ještě ve středu v poradně mi doktor říkal, že to vidí tak na další 3 týdny, že je nález odpovídající, ale k porodu ne. Na druhej porod jsem se fakt těšila, všichni říkali, že je to napodruhý fofr a mnohem lepší než poprvý. V sobotu jsme byli kamarádce na svatbě a když jsme v noci odcházeli, tak si její tatínek dělal legraci, že když Jiřík je 11.11., tak Toník se narodí 6.6., aby se mu to dobře pamatovalo No přišli jsme domů, uložila jsem Jiříky, šla si dát sprchu a spát. Jirka mě probudil, že jako by něco mohlo být No tak jsme se ještě trošku pomazlili a když jsem se pak šla umejt, tak ze mě něco teklo, to byly 2 hodiny ráno. Řikam si, dobrý, to jsou spermijky, akorát to teklo nějak víc a víc až to teklo skoro proudem Tak jsem šla vzbudit Jirku, jenže pil, tak mě stejně nemohl odvízt. Tak jsme volali jeho taťkovi, ten taky pil, no nakonec jsme sehnali jeho ségru, že nás odveze. Šla jsem po sobě uklidit, ještě Jirkovi umejt nádobí a oholit se. Za hoďku dorazila Janina, vyplašená, jestli už nerodíme Naložili jsme Jiříka a nás a jelo se... S Jirkou jsme zůstali v nemocnici a Janča si odvezla malýho hlídat. Do porodnice jsme dorazili ve 4 hodiny. Na příjmu pohoda, kontrakce sem tam, otevřená na 1. Tak mě dali na hekárnu a Jirka musel domů No stejně mi nic nebylo, tak by se akorát nudil... Kontrakce začly bejt po 9, dala jsem si sprchu, byly po 7, tak jsem si dala ještě jendnu sprchu a úplně přešly A celej den pořád nic... Ve 2 odpo mi dali antibiotika, kvůli odteklý vodě a když se to prý nerozjede do 2 v noci, tak budou vyvolávat. Večer jsem zkoukla superstar a šla si lehnout. V 1 přišla sestra natočit monitor a pořád se nic nedělo a jen odešla, začli mi kontrakce. Zase po 9. No aspoň se nemuselo vyvolávat Do rána se postupně zkracovaly, až byly po 4, ale pořád jsem se neotvírala, byla jsem na 2 a půl. V 6 už mě to bolelo jak prase, tak jsem volala Jirkovi, ať už dorazí, že už nemůžu. Kolem 7 mi přišli natočit zas monitor, kontrakce tam žádný vidět nebyly, akorát když jsem je měla, tak malýmu přestávalo tlouct srdíčko a že prý to vypadá na císaře, tak honem na sál... Já hotová, už jsem tam bolestí lezla po zdi, malej selhával a Jirka nikde Nějak jsem došla na sál, dali mě na monitor, no malej se aspoň chytnul, tak že to zkusíme normálně. Řekla jsem si o epidurál, abych zase tolik nekřičela V půl 8 jsem byla otevřená na 3, ale aspoň začly bejt ty kontrakce vidět na i monitoru a taky konečně začly fakt stát za to a jestli jsem si předtím myslela, že to bolí, tak teď jsem se už fakt neovládala, až se za to stydim Jedna sestřička se mě ptala, proč jsem si nezavolala manžela, tak jsem jí řekla, že psal, že už se převlíká a ona: Jé, to je ten pán vzadu, já na něj zapomněla (Při minulým porodu na něj taky zapomněli.) Jirka dorazil teda fakt jen na ten konec. Během půl hoďky jsem byla otevřená na 8, epidurál už se samo nestíhal Nějak jsem to nevydržela a přetlačila malýho i na těch 8, tak mě prý radši nastřihli, když jsem nespolupracovala Malej byl venku během 1 kontrakce, asi na 2 zatlačení, hned mi ho dali na břicho a mě bylo najednou strašně fajn Nic mě nebolelo a Toníček byl tak krásně maličkej, měkoučkej a voňavej Narodil se 6.6. v 8:11 a měl 3500g a 51cm. Odnesli ho ošetřit a chtěli ho odnýst pryč, tak jsem si ho ještě nechala přiložit, chytnul se hned a jak sosal Placenta šla ven hned, pak šití byl fakt mazec, sice mi to doktorka opíchla, ale cejtila jsem každej steh a že jich bylo... Pak mi malýho odnesli na novorozenecký a Jirku šli skásnout, zůstala jsem tam zas sama. Ale vše bylo ok, tak mě ze sálu pustili už po hodině. Na normálním pokoji jsem chtěla hned malýho mít u sebe, strašně se divili Ale skoro všechny maminky byly na pokojích ten první den a noc samy, já bych to bez něj nevydržela. Už jsme 2 dny doma, oba kluci jsou úžasně hodný, ale stejně se skoro nezastavím... No to je asi vše :) Holky obdivuju všechny z vás, který jste u porodu dokázaly zachovat chladnou hlavu a být víceméně potichu! Já zase řvala jak tur, to prostě nešlo vydržet a já se tak styděla Dík kdo to dočetl až sem, všem těhulkám přeju, ať maj porod krásnej a rychlej
jsem úplně dojatáááá nádhera a nic si z toho nedělej, že jsi řvala, já s Olim taky a budu zas užívej si Toníčka a ať brzy všechno přebolí já tedy taky cítila každej steh a co Jiřík? jak si zvyká na brášku?
Registrován: pon 02. úno 2009 10:03:59 Příspěvky: 8392 Bydliště: Praha
já myslím, že při takovém porodu jako jsi měla Ty, by řvala každá.... ještěže na konci je naprosto úžasný uzlíček... ještě jednou moc gratuluji k Toníčkovi.... Myslím, že jsi svůj porod zvládla na 1 ikdyž u druhého bych taky očekávala rychlejší průběh.... Můj první a zatím jediný porod trval celkově 5 hodin, takže naprostá pohoda
_________________ _________________ manželova osobní sekretářka
viz moje www
Registrován: stř 04. bře 2009 1:25:54 Příspěvky: 5012 Bydliště: Německo
tyyy jo, no to sis uzila. krasne napsany a moc gratuluju, na fotkach na FCB vypadate vsichni tak uzasne sama mam trochu obavy, protoze muj prvni porod trval od prasknuti vody doma 5 hodin tak fakt nevim co mam cekat
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru