Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Už to bude týden, co se Maxim narodil
PříspěvekNapsal: stř 19. zář 2012 21:58:34 

Cestu na svět měl jednoduchou, vyndali ho doktoři z plzeňské fakultní nemocnice 13.9. v 8:33. Od paní doktorky si ho k ošetření přebrala jeho teta, má sestra, která mi následně malého ukázala :srdce.gif:
Tak a jak to s námi vlastně bylo.
Ve středu 12.9. jsem byla přijata na oddělení rizikového těhotenství, po UTZ mne dr. ubezpečila, že malý není nijak abnormálně veliký, její váhový odhad byl něco málo přes 3,5 kg. K večeru mne vyšetřil lékař s tím, že to tam trochu poupraví, aby se to rozjelo samo a jestli bych prý nechtěla počkat do pátku, že bychom to ještě pošťourali ve čtvrtek. Nebyla bych proti, kdybych doma neměla ani ne tříletou Viktorku, takže jsme se nakonec domluvili na tom, že pokud se do čtvrtečního rána nerozrodím, sejdeme se na sále.
Po zásahu doktora ze mne večer vyšel zase kousek zátky, která odcházela ale už třetí den a začali mi poslíčci, které jsem prvně cítila tak, že se ve mně zrodila naděje na porod... ta se ale brzy (po teplé sprše) zase rozprchla a já usnula jako miminko :s:
Ve čtvrtek už to bylo rychlé, vstávačka v půl sedmé, sprcha, ranní hygiena, v sedm mi přišla sestra napíchnout kanylu, pak kapačka a v půl osmé přesun na porodní sály. Tam si mně převzala moje ségra na přípravu k sekci, přišel manžel :srdce.gif: A po osmé se šlo na sál. Seznamovačka s doktory, operatér srandičkoval, zda mám v břiše aspoň trojčata, že už dlouho neměl něco neobvyklého :s: :s: :s:
Anesteziolog mi vysvětlil, co se bude dít, opřela jsem se v sedě o sanitáře, anesteziolog začal připichovat spinál a najednou teplo na zádech... doktorovi část injekce vytryskla ven (i jemu do obličeje). Jelikož nevěděl, kolik toho skončilo v zádech a kolik venku, dal mi další dávku plnou. A to byla trochu chyba. :00:
Sotva mi položili, sletěl mi tlak tak nízko, jako ještě nikdy, a to na nízký tlak dost trpím. Začalo se mi zle dýchat, cítila jsem velké teplo za krkem, hučelo mi v uších, bylo mi na zvracení (to jsem nakonec i dokonala)
No na sále byl trochu šrumec, co se mnou. Doktor mi hned začal zvedat tlak, aby mi stabilizoval a dost direktivně upozornil operující lékaře, že by měli začít řezat ::-O:
Já se za chvilku srovnala, jen jsem nemohla ani otočit hlavu na druhou stranu. Cítila jsem, jak malého vyndavají z bříška ven a najednou slyšela ten jeho úžasný křik. Byl to obrovský rozdíl od dcerky, ta si jen tak trošku brekla :srdce.gif: :srdce.gif: :srdce.gif:
Malého si převzala ségra, prošla kolem mně k dětské lékařce, já zahlédla to mázkem pokryté tělíčko a ulevilo se mi, že je v pořádku. Pak mi ho ještě ségra ukázala, když už byl zabalený a lehce otřený. "Tak to jsi ty Maxime" říkala jsem si, ale pusu jsem nemohla otevřít.
Malého si pak dětská odnesla a u mě se šilo. Operující lékař měl snahu si se mnou povídat, ale já jim tam pěkně usínala. :s:
Jak mi zašili, přehodili mne na druhé lůžko a jelo se na RES (pooperační pokoj). Na chodbě na mne ještě čekal manžel, jediné co jsem mu byla schopna říct bylo, že budu spát. Byla jsem pěkně "přepíchnutá" tou anestezií. Byl chudák vyplašený, když mi tak viděl, ale šťastný, že už je to za námi :srdicka.gif:
Na RESu byly dokonalé sestřičky, staraly se o mně jak o miminko, fakt super, pobyla jsem si tam celý čtvrtek, malého mi nosily cca po 3-4 hodinkách. Fakt bezvadný!
V pátek ráno mne přeložili na normální pokoj, bohužel ještě ne na šestinedělí, porodnice byla totálně našlápnutá. Na pokoj šestinedělí jsem se dostala až v pátek cca ve 13 hodin a pak už jsem měla prcka u sebe i díky tomu, že jsem byla na nadstandartu, a tak se mnou stále někdo byl, kdo mi mohl s malým případně pomoct.
Maximek se narodil s mírami 3570 g a 52 cm, takže menší, než jsme čekali, shodil na nějakých 3200 g ale zdatně to dohání.
Je to miláček spinkací a my jsme moc šťastní, že ho máme.
Nejšťastnější se momentálně zdá naše Viktorka, která se bráchou chlubí kde může :girl: :srdce.gif: :srdce.gif: :srdce.gif:

Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale zkrátit mi to nějak nejde :s:

Přílohy:
Maxim 3.JPG
Maxim 3.JPG [ 344.65 KiB | Zobrazeno 92 krát ]
Maxim 2.JPG
Maxim 2.JPG [ 442.3 KiB | Zobrazeno 71 krát ]
Maxim 1.JPG
Maxim 1.JPG [ 329.64 KiB | Zobrazeno 78 krát ]

E-mail  ICQ  Profil

Předmět příspěvku: Re: Už to bude týden, co se Maxim narodil
PříspěvekNapsal: stř 19. zář 2012 22:09:40 

teda, já myslela, že plánovaný císař je v pohodě....ale to sis teda užila :sad.png:
Ale už to máte za sebou, Maxiček je nádherný miminko a Vikinka bude určitě super ségra :srdce.gif:
Tak se opatrujte a užívejte :srdicka.gif: :jednicka: :srdicka.gif:

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: stř 19. zář 2012 22:45:39 

Taky jsem si myslela, že když je to naplánovaný, tak že už je všechno v pohodě. No je vidět, že doktoři jsou jen lidi a pořád se mýlí. Hlavně, že jsi ok a malej taky a Viktorku bych nepoznala :jawdrop: Užívej rodinky :pus:

Obrázek

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: stř 19. zář 2012 23:19:23 
Boss

Malej je krasnej a ma i krasne jmeno. Porod nezavidim ale hlavni je, ze jste oba vpohode :pus:

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 20. zář 2012 0:35:06 

Miso, moc gratuluju k Maximkovi!!!! :jednicka: :jednicka: :jednicka:

E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 20. zář 2012 7:40:19 

Míšo, moc gratuluji!!!! :srdce.gif: úplně jsem zapoměla, že budeš mít mimi. A to jsme spolu začínaly těhu a termín měly skoro stejně :-)
Maxim je krásný, ať si Viktorka užívá. Unás to přijetí Viktorky :s: Lukym bylo horší, ale už je v pohodě, naštěstí :srdicka.gif:

Obrázek

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 20. zář 2012 9:18:18 

Míšo gratuluju k Maximkovi :srdicka.gif: je krásnej, a Viktorka šikovná, ráda čtu jak vše probíhá a dopadlo to dobře :srdce.gif: :s0268:

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 20. zář 2012 9:47:40 

Ahoj :a: moc gratuluju k Maximkovi, moc se vam povedl a z Viky je uz velka slecna :girl: porod divokej, ale hlavne, ze jste oba v poradku :srdce.gif: Moje mladsi sestricka zitra taky nastupuje do Plzne na rizikove odd. a v pondeli ji budou delat cisare, tak jsem se trosku vylekala, co tam vyvadeli s tebou :00:

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 20. zář 2012 10:01:02 

Silvik.52 píše:
Ahoj :a: moc gratuluju k Maximkovi, moc se vam povedl a z Viky je uz velka slecna :girl: porod divokej, ale hlavne, ze jste oba v poradku :srdce.gif: Moje mladsi sestricka zitra taky nastupuje do Plzne na rizikove odd. a v pondeli ji budou delat cisare, tak jsem se trosku vylekala, co tam vyvadeli s tebou :00:

Silvi neboj, to se prostě stává jen mně takovéhle "trapasy", myslím, že kdybych měla přirozeně vyšší tlak a ne mých 110 na 60, tak by to se mnou ani tak nezacloumalo.
Ségře vyřiď, ať se ničeho nebojí, na všech odděleních jsou úžasné sestřičky a i doktoři jsou bezva, já si tam pobyt vyloženě užila, všichni byli neuvěřitelně ochotní a pozorní. Tak ať i ségra je tak spokojená.
PS: Vřele doporučuji nadstandart na šestinedělí :-)

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 20. zář 2012 10:02:34 

Ajka07 píše:
teda, já myslela, že plánovaný císař je v pohodě....ale to sis teda užila :sad.png:
Ale už to máte za sebou, Maxiček je nádherný miminko a Vikinka bude určitě super ségra :srdce.gif:
Tak se opatrujte a užívejte :srdicka.gif: :jednicka: :srdicka.gif:

Ahoj Ajko, víš jak, pos.at se to může vždycky :s: Ale dobrý, nebylo to nic moc, znovu bych do toho nešla, ale zvládli jsme to :-)
Díky za pochvaly, Vikča je fakt bezvadná a Maxík miláček rodiny, jak taky jinak že? :srdce.gif:

E-mail  ICQ  Profil

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]