Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kurzík PNRJTN (oficiální zkratka:) 1. část POČÁTEČNÍ VÝŽIVA
PříspěvekNapsal: čtv 19. úno 2009 15:27:41 

MATYG píše:
Natálko a kde prosím kupuješ ty suroviny jako kukuřice, kapusta?A v jaké stavu, mražené nebo čerstvé, bio?U nás nic moc nemají, tak proto se ptám, že bychom si udělali výlet do pořádného obchoďáku. A nevíte někdo, kde bych sehnala třeba dýni?Nemají ji v hypernově nebo kauflandu?Děkujiii. Marťa a Verunka

Marti,

zeleninka je od rodičů, ze zahrádky (mám ji zmraženou). Do obchoďáku bych pro zeleninku, teď v zimě, nikdy nešla. To raději snad ty skleničky.

E-mail  ICQ  Profil

Předmět příspěvku: Re: Kurzík PNRJTN (oficiální zkratka:) 1. část POČÁTEČNÍ VÝŽIVA
PříspěvekNapsal: čtv 19. úno 2009 15:56:08 

takže jdu na to:
1. Kojit bych chtěla asi do 10 měsíců maximálně do jednoho roku, to se mi zdá tak akorát.
2. Myslím že všechny mlíčka jsou dobré, záleží na dítěti které jak snáší.
3. Do roku určitě kravské mlíko né, maximálně trošku do kaše ale né na pití.
4. můj brouček npije nic jenom mlíko od maminky, ostatní vyplivuje.
5. Vzdělávám se asi tady, něco jsem pochytila od kamarádek a od sester, spoléhám se taky na instinkt.
6. Skleničky kupuju do zásoby pro případ že není čas na vaření a jsou dobré, jinak vařím miláčkovi sama.

Vendulko, děkuju :a:

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 19. úno 2009 19:37:44 

Natalko susenky davam od Heinze jsou tady k prodeji.....jsou bez vsech chemii proste fakt dobry pro mimi.A taky kupuju raciolky Terinka je rada zvejka.Nevim ted jake susenky budu kupovat v CR .......vcera jsem koupila takove jogurty a zjistila,ze je v nich cukr,takze je sni manzilek :!k:

Terinko, děkuju :a:

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2009 14:03:43 

natalliev píše:
Ivculka píše:
1. kojila jsem do 4,5 měsíce, pak Tadeášek začal stávkovat a už to bylo špatný... :sad.png:
2. nám vyhovuje sunar :wink.png:
3. zatím nedávám a jen tak dávat ani nechci kvůli alergiím (jsme potenciální alergici, máme je v rodině, nemáme do roka dávat ani žloutek)
4. pije čajík od Hippu fenyklový a šťávičku také od Hippu už měl jablečnou, jablečno hroznovou (ta je mňam, mamince moooc chutná, Tádulkovi jí upíjim a taťka mě od ní musí vyhánět :s: ), vypije za den cca 200-250ml (pije rád :///: ) a zatím z lahve, v půl roce chci zkusit hrníček (už máme nachystaný od Nuku od 6 měs.)
5. zatím se snažím, ale prozatím ještě jíme jen zeleninku a kaši, tak to není tak náročný. Ale už dopředu sbírám info na netu, od kamarádek, od vás maminek... jelikož jsem mamka poprvé, tak si zjišťuju všechno :///:
6. prozatím kupujeme skleničkovou stravu, až bude pěkná zelenina a Tadeášek starší, tak bych chtěla vařit domácí stravu :hu: a zatím ten čas raději věnuji hraní s malym, v krámu mám uvaříno raz dva

Ivčulko, moc ti děkuju. Začneme s ním od příštího týdne :a:

Ivčulko a nevíš, jak je to jinak se žloutkem. Doktorka říkala, že s ním máme začít, ale já vlastně ani nevím kolikrát do týdne, abych to s ním náhodou nepřehnala :shock.png: A to ho jako uvařím a přidám do nějakého hamáníčka? Pochybuju, že by ho Daník papal samotný :n:

Jo a ten hrníček od Nuku máme taky, červený, ale Daník ho nemá rád :n:

Tak ten žloutek má být jednou týdně, šestkrát týdně maso. Má se uvařit a přidat do jídla, klasicky místo masa :smile.png:

Obrázek

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2009 20:46:55 

aurora píše:
natalliev píše:
PNRJTN 1. část:

POČÁTEČNÍ VÝŽIVA

Milé maminky, zahajuju kurzík PNRJTN a začneme pěkně od začátku :wink.png:

Všechna miminka po dobu prvních 6 měsíců života potřebují jediné:
mateřské mlíčko nebo náhradní mléčnou výživu.

Druhy mléka:

1. mateřské mléko nebo umělá mléčná výživa – zajistí všechny potřebné živiny pro mimi do 6. měsíce ,
2. kravské mléko – plnotučné lze použít po ukončeném 6. měsíci (pozor pouze k vaření kaše, nikoli samostatně), odtučněné mléko – až od 5. let a polotučné od 2. let.

Proč by se mělo kojit:
1. posiluje se imunita dítěte (snižuje se náchylnost k nemocem),
2. oddaluje výskyt alergie a snižuje její intenzitu,
3. mimi netrpí zácpou (je dobře stravitelné),
4. snižuje náchylnost k obezitě,
5. ovlivňuje vývoj mozku (vyváženým poměrem esenciálních mastných kyselin obsažených v mateřském mléce),
6. kojící maminky rychleji hubnou,
7. u kojících maminek je nižší riziko výskytu rakoviny prsu
(pozn. nekojící maminky, nezoufejte, umělá mlíčka pro vaše mimi poskytnout také jen to nejlepší, jsou to kravská mlíčka upravená tak, aby se co nejvíce podobala mlíčku mateřskému).

Voda:
Kojeným dětem - postačí voda obsažená v mateřském mléce (pouze v horku je potřeba kojit častěji),
Nekojeným dětem - postačí umělé mlíčko (pouze v horku podíváme ještě převařenou vodu, popř. čajíky).

Později příjem tekutin budeme zvyšovat, protože v jídelníčku začne převažovat pevná strava.

Nejideálnější je převařená pitná voda, zcela nevhodné jsou minerálky.

Základní živiny jsou:
uhlovodany, bílkoviny, vitaminy, tuky a nerostné látky – a teď jen tak stručně o nich, protože až začneme (po tom 6. měsíci ) pro naše drobečky sestavovat jídelníček, zcela jistě by nám v něm neměly chybět.

Uhlovodany - jsou hlavním zdrojem energie a lze je rozdělit na:
1. složené uhlovodany – zdrojem glukózy s pozvolným účinkem, vyžadují delší metabolizaci a zasytí na delší dobu:
- celozrnné obilné směsi, ovesné vločky, celozrnná mouka a pečivo, jablka, mrkev, kukuřice, těstoviny, čočka,
2. jednoduché uhlovodany – zdrojem glukózy s rychlým účinkem (kratší meabolizací, zasytí rychle, ale na krátkou dobu:
- exotické ovoce: meloun, ananas, kiwi, banán, atd., kukuřičné vločky, bílé pečivo, rýže, cukr, sušenky, moučníky (poslední tři druhy zahrnuje do jídelníčků jen výjimečně).

Bílkoviny
– jsou základním kamenem všech buněk v lidském organizmu, důležité pro růst a regeneraci tkání (a hlavně dětičky rostou a potřebují daleko více bílkovin než my, dospělí!!!):
Červené maso, kuřecí maso, vejce, mléko, sýry, tofu, luštěniny, ořechy, obiloviny.

Tuky – jsou zdrojem energie a rovněž ho vyžaduje dětský organizmus více než u dospělého. Lze je rozdělit na_
1. nasycené tuky (hl. z živočišné stravy): maso, máslo, sýry, ztužené rostlinné tuky,
2. nenasycené tuky (hl. rostlinné stravy): olivový olej, slunečnicový olej, tučné ryby,atd.
Pozor: pečené kuře s kůží je daleko tučnější než hovězí maso zbavené viditelného tuku!!!

Vitamíny
– jsou pro naše zdraví prostě důležité a dělíme je do 2 skupin:
1. vitamíny rozpustné ve vodě (C, B),
2. vitamíny rozpustné v tucích (A, D, E, K).
Tady je vitamín A: mrkev, červená paprika, kukuřice, sladký brambor, meloun, meruňky, mango, játra, máslo, margarín.
Tady je vitamín B: maso, játra, tofu, sardinky, vejce, ořechy, mléčné výrobky, celozrnné obiloviny, banán, avokádo, výtažek z kvasnic.
Tady je vitamín C: citrusy, jahody, černý rybíz, kiwi, listová zelenina, brambory, paprika.
Tady je vitamín D: losos, tuňák, sardinky, mléko, sýry, vejce.
Tady je vitamín E: rostlinné oleje, pšeničné klíčky, avokádo, ořechy

Vápník – pro vývoj zubů a kostí (zdrojem je hl. mléko) a najdeme ho tady: mléko, sýr, jogurt, listová zelenina, ořechy.

Zinek – pro růst a dobrou imunitu (hl. v rostlinné stravě) a najdeme ho tady: arašídy, slunečnicové semínko, obilné směsi, ale i v červeném mase.

Železo
– pro duševní a tělesný vývoj (v případě nedostatku pozor na chudokrevnost, od 6. měsíce do 2 let potřebuje dítě nejvíce železa – vývoj mozku) a najdeme ho tady: červené maso, játra, tučné ryby, luštěniny – čočka, fazole, chléb, sušené ovoce.

A na tom vše. Hezky si to pročtěte a budu ráda za případné dotazy :girl:

Náměty pro diskusi:

1. Kojení – jak dlouho chcete kojit mimi? Proč kojit naopak nechcete?
2. Umělá mlíčka – jaká jsou ta nejlepší?
3. Kravské mléko – dáváte ho vašimi miminkům? Pokud ne, proč ne?
4. Nemléčné těkutiny – co pijí vaše miminka, čajíky, šťávičky, jaké a jak často, z čeho…?
5. Základní živiny – snažíte se, aby vaše miminko mělo všeho dostatek, vzděláváte se. Od koho si necháváte poradit?
6. Skleničková strava nebo domácí vyvařování? ………………….atd. Třeba přijdete i na nějaký další námět, který by se týkal tohoto úvodního tématu Počáteční výživa.

Budu se moc těšit, Natálka

AHOJKY!!!!!
1. KOJILA JSEM JEN DO 2,5 MESICE. MUSELA JSEM ALE PRESTAT PROTOZE JSEM SE VRATILA DO PRACE. A TO JSEM MLICKA MELA HROMADU :§) :r:
2. VYZKOUSELA JSEM 3. AZ TO TRETI BYLO :one: . JE TO MELLIN 1, FORMULA EXCLUSIVA
3. TED ZACNU DAVAT MELLIN 2, KRAVSKE MLEKO POZDEJI, CETLA JSEM ZE MA MIN VITAMINU A NENI TAK VYZIVNE.
4. PEDIATRA REKLA, ZE BY SE MELA PIT JEN VODA. KVULI ZOUBKUM. MALE ALE NECHUTNA, TAK JI DAVAM HERMANKOVY NEBO FENYKLOVY CAJIK.
5. PORADIT JSEM SI NECHALA OD PEDIATRY. A URCITE SE BUDU SNAZIT ABY MIMINKO JEDLO ZDRAVE.
6. JESTE NEVIM. ASI PODLE TOHO O CO SE JEDNA. NAPR. U RYB JSEM SE DOCETLA, ZE JE LEPSI SKLENICKA. PROTOZE JE LEHCEJI STRAVITELNA. A NAVIC MUSIM KOUKAT NA TO KOLIK BUDU MIT CASU. CHODIM 6 HODIN DENNE PRACOVAT A KDYZ SE VRATIM Z PRACE, TAK NECHCI STRAVIT HODINY V KUCHYNI. :///: :a:

Ahojky :a:

A odkdy může mimi rybu???

A máš můj obdiv, že stíháš obojí, mimi + práci.

Jenom škoda, že ses musela vzdát kojení...kamarádka to řešila tak, že odsávala.

Pa pa a děkuju :k:

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2009 21:48:53 

sportanka a marco píše:
natalliev píše:
sportanka a marco píše:
No tak já budu asi vyvrhelem správného stravování :s: .
Věk: 8. měsíců
1)Chtěla jsem kojit do jednoho roku, ale realita je jiná. Proč ne? Ve zkratce: je to omezování osobní svobody :s:
2)Ode dneška pijem Nutrilon, časem přeskočíme na Hami(co je nejlepší nevím, jsme začátečníci)
3)Nedávám, nemám důvod.
4)Pije granulovaný čajíky od Hami a Sunárku, vymačkaný čerstvý pomeranče a šťávičky od Hami.
5)Nikdy jsem todle nikde neštudovala :n: . Dýchá to na mě ze všech stran, mé maminky, babičky, kamarádek, televize, internetu, obchodů, letáků, lékařky a hlavně maminek tady :srdce.gif: .
6)U nás vládne skleničková strava z 80%. A vyhovuje jak malým u tak i nám jako rodičům :\x:

Sportanko, takže ty už nekojíš? Já vím, omezuje to osobní svobodu, ale zase na druhou stranu, pro mě je teď Daník na 1. místě. Zato až přestanu kojit, pořádně to rozjedu :\x: :\x: :\x: :s: Já bych chtěla min. do toho ročku, snad bude čím...

A jaké skleničky kupujete? Slyšela jsem, že ty nej jsou od Hippu. My jsme teď skleničky omezili, vyvařujeme. Navařím toho hodně a hodím to do mrazáku. Kolikrát to tak krásně voní, že bych to klidně spapla taky (i bez soli :s: ).

Natalliev, já myslela, že to už zkončilo, ale na jedno kojení na den tam máme ještě :one: . No ono to moje kojení zase UŽ není takové slavné, shodli jsme se s doc, že ho asi málo zasytí proto je doslova nenažranec, jak přes den tak i hlavně v noci, což mě už tot. dobijí, takže nemám být smutná a pustit se do Nutrilonu. 8 měsíců mi bohatě stačilo a jsem za ně ráda :qu: . Já si neumím život bez skleniček představit-fakt! Hodně to ušetří čas, který mohu malýmu věnovat. Ode dneška se mi staví na nohy a s pomocí přidržování mi cestuje, což je fakt mazec, takže se od něj nehnu :n: . Vyjímečně má pangase nebo candáta na dětský způsob :qu: s brambůrkem :one: . Tak nečekej a papej to sním, myslím, že tě to brzo omrzí hihi, jednač jsme už zvyklí na sůl atd :!k: :!k:

...já furt kojím, ale poslední dobou mám pocit, že už to taky není to co bývalo :n: Ale strašně bych si přála, abych kojila do toho ročku.

S rybičkou jsi mě inspirovala, Daník ji ještě nikdy nejedl. Příští týden chci začít se žloutkem.

Máš pravdu, skleničky šetří čas. Nejlepší je kombinace obou - skleniček a vyvařování.

Rybičky má asi nejraději, jooooov tomdle je po mě, já totiž rybičky miluji na všechny způsoby.
Na žloutek jsem taky zvědavá, jdu si to připomenout. Já chápu a vím, že MM je prostě to nej, ale i i přesto je malý neustále nemocný, takže najíždím na Aloe, už nechci doma vidět žádný antibiotika apod. Po Nutrilonu mi spí i 5-6 hodinek v noci, takže se vyspím. Po MM se budí co 2-3 hodinky, takže jako někdy prostě člověk udělá i něco jinak, než by se asi mělo a nemyslím si, že jsem proto špatná máma a nebo, že mě malej za todle bude míň milovat nebo já jeho, to v žídném případě!!!

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2009 22:47:37 

Ahojky natálko,
Tak já to zkusím dát dohromady :a\|: :a\|: :a\|: ale vzhledem k tomu že nám budou teprve 3 měsíce toho tady moc nevykouzlím :s0268:
1 ) Tak já už bohužel od 4 týdne nekojím. ztratila jsem mlíčko téměř ze dne na den.I s pomocí poradkyň z laktační ligy už se nám bohužel rozkojit nepodařilo :n:
Tak snad příště :cc):
2 ) My jsme od začátku na radu pani doktorky na sunárku a musím říct že nám plně vyhovuje ale zase nemohu sravnávat s jinýma mlíčkama. Hlavně jsem ráda že Domísek po sunárku přbírá jak má, kaká bez problémů a netrpí nějak extra na prdíčky
3 ) Kravské mlíčko nedáváme, jsme ještě malincí
4 ) Pijeme zatím jen feniklový čajík od hippu. zkoušeli jsme i feniklového sunárka, ale ten nám moc nejel :n: .Pijeme i papáme z protikolikové lahvičky od aventu a jsme moc spokojení, bříško už tolik nebolí :dance:
5 ) Tak vzhledem k našemu věku jsem teprve na mlíčku a až budem přidávat kašičku a jiné příkrmy ráda se nechám inspirovat tady u tebe, naší pani dr a vůbec radami ostatních zkušených maminek třeba i na internetu
6 ) Já jsem určitě pro domácí vyvařování ale neříkám že občas něco nekoupím

děkuji moc za anketku a ráda se přidám do tvého kurzíku PNRJTN :a: :a: :k: :a: :a:

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2009 23:00:23 

A tady je vítězka, náhodná samozřejmě :wink.png: :
viewtopic.php?f=62&t=2096
:a: :a: :a:

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: sob 07. bře 2009 0:06:10 

1. Kojení – chtěla jsem kojit co nejdéle a nebylo mě dopřáno vůbec, i když jsem se snažila (čaje, homeopatika, odsávání, nahřívání, masírování...)
2. Umělá mlíčka – BEBA 1HA premium a k tomu teď přidávám BEBA 1AR (to je také HA)
3. Kravské mléko – nedávám a pro děti ohrožené alergií se doporučuje ho použít až po 3. roce
4. Nemléčné těkutiny – čajík (HIPP - fenyklový, na dobrou noc, pro dětské bříško) mezi krmením
5. Základní živiny – tak samozřejmě se snažím, aby měla vše co potřebuje a co je pro ni dobré, vzdělávám se tady u Vás, hledám si informace na netu...
6. Skleničková strava nebo domácí vyvařování? tak zítra začnu s mrkvičkou a ta bude ze skleničky, pro tak malou porci jsem se rozhodla, že zatím dám skledničku, která (doufám) obsahuje vše co malá potřebuje, později budu sama vařit a zamražovat

E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: pát 24. dub 2009 19:09:17 

natalliev píše:
PRO NAŠE RATOLESTI JEN TO NEJLEPŠÍ

1. část:
POČÁTEČNÍ VÝŽIVA

Milé maminky, zahajuju kurzík PNRJTN a začneme pěkně od začátku :wink.png:

Všechna miminka po dobu prvních 6 měsíců života potřebují jediné:
mateřské mlíčko nebo náhradní mléčnou výživu.

Druhy mléka:

1. mateřské mléko nebo umělá mléčná výživa – zajistí všechny potřebné živiny pro mimi do 6. měsíce ,
2. kravské mléko – plnotučné lze použít po ukončeném 6. měsíci (pozor pouze k vaření kaše, nikoli samostatně), odtučněné mléko – až od 5. let a polotučné od 2. let.

Proč by se mělo kojit:
1. posiluje se imunita dítěte (snižuje se náchylnost k nemocem),
2. oddaluje výskyt alergie a snižuje její intenzitu,
3. mimi netrpí zácpou (je dobře stravitelné),
4. snižuje náchylnost k obezitě,
5. ovlivňuje vývoj mozku (vyváženým poměrem esenciálních mastných kyselin obsažených v mateřském mléce),
6. kojící maminky rychleji hubnou,
7. u kojících maminek je nižší riziko výskytu rakoviny prsu
(pozn. nekojící maminky, nezoufejte, umělá mlíčka pro vaše mimi poskytnout také jen to nejlepší, jsou to kravská mlíčka upravená tak, aby se co nejvíce podobala mlíčku mateřskému).

Voda:
Kojeným dětem - postačí voda obsažená v mateřském mléce (pouze v horku je potřeba kojit častěji),
Nekojeným dětem - postačí umělé mlíčko (pouze v horku podíváme ještě převařenou vodu, popř. čajíky).

Později příjem tekutin budeme zvyšovat, protože v jídelníčku začne převažovat pevná strava.

Nejideálnější je převařená pitná voda, zcela nevhodné jsou minerálky.

Základní živiny jsou:
uhlovodany, bílkoviny, vitaminy, tuky a nerostné látky – a teď jen tak stručně o nich, protože až začneme (po tom 6. měsíci ) pro naše drobečky sestavovat jídelníček, zcela jistě by nám v něm neměly chybět.

Uhlovodany - jsou hlavním zdrojem energie a lze je rozdělit na:
1. složené uhlovodany – zdrojem glukózy s pozvolným účinkem, vyžadují delší metabolizaci a zasytí na delší dobu:
- celozrnné obilné směsi, ovesné vločky, celozrnná mouka a pečivo, jablka, mrkev, kukuřice, těstoviny, čočka,
2. jednoduché uhlovodany – zdrojem glukózy s rychlým účinkem (kratší meabolizací, zasytí rychle, ale na krátkou dobu:
- exotické ovoce: meloun, ananas, kiwi, banán, atd., kukuřičné vločky, bílé pečivo, rýže, cukr, sušenky, moučníky (poslední tři druhy zahrnuje do jídelníčků jen výjimečně).

Bílkoviny
– jsou základním kamenem všech buněk v lidském organizmu, důležité pro růst a regeneraci tkání (a hlavně dětičky rostou a potřebují daleko více bílkovin než my, dospělí!!!):
Červené maso, kuřecí maso, vejce, mléko, sýry, tofu, luštěniny, ořechy, obiloviny.

Tuky – jsou zdrojem energie a rovněž ho vyžaduje dětský organizmus více než u dospělého. Lze je rozdělit na_
1. nasycené tuky (hl. z živočišné stravy): maso, máslo, sýry, ztužené rostlinné tuky,
2. nenasycené tuky (hl. rostlinné stravy): olivový olej, slunečnicový olej, tučné ryby,atd.
Pozor: pečené kuře s kůží je daleko tučnější než hovězí maso zbavené viditelného tuku!!!

Vitamíny
– jsou pro naše zdraví prostě důležité a dělíme je do 2 skupin:
1. vitamíny rozpustné ve vodě (C, B),
2. vitamíny rozpustné v tucích (A, D, E, K).
Tady je vitamín A: mrkev, červená paprika, kukuřice, sladký brambor, meloun, meruňky, mango, játra, máslo, margarín.
Tady je vitamín B: maso, játra, tofu, sardinky, vejce, ořechy, mléčné výrobky, celozrnné obiloviny, banán, avokádo, výtažek z kvasnic.
Tady je vitamín C: citrusy, jahody, černý rybíz, kiwi, listová zelenina, brambory, paprika.
Tady je vitamín D: losos, tuňák, sardinky, mléko, sýry, vejce.
Tady je vitamín E: rostlinné oleje, pšeničné klíčky, avokádo, ořechy

Vápník – pro vývoj zubů a kostí (zdrojem je hl. mléko) a najdeme ho tady: mléko, sýr, jogurt, listová zelenina, ořechy.

Zinek – pro růst a dobrou imunitu (hl. v rostlinné stravě) a najdeme ho tady: arašídy, slunečnicové semínko, obilné směsi, ale i v červeném mase.

Železo
– pro duševní a tělesný vývoj (v případě nedostatku pozor na chudokrevnost, od 6. měsíce do 2 let potřebuje dítě nejvíce železa – vývoj mozku) a najdeme ho tady: červené maso, játra, tučné ryby, luštěniny – čočka, fazole, chléb, sušené ovoce.

A na tom vše. Hezky si to pročtěte a budu ráda za případné dotazy :girl:

Náměty pro diskusi:

1. Kojení – jak dlouho chcete kojit mimi? Proč kojit naopak nechcete?
2. Umělá mlíčka – jaká jsou ta nejlepší?
3. Kravské mléko – dáváte ho vašimi miminkům? Pokud ne, proč ne?
4. Nemléčné těkutiny – co pijí vaše miminka, čajíky, šťávičky, jaké a jak často, z čeho…?
5. Základní živiny – snažíte se, aby vaše miminko mělo všeho dostatek, vzděláváte se. Od koho si necháváte poradit?
6. Skleničková strava nebo domácí vyvařování? ………………….atd. Třeba přijdete i na nějaký další námět, který by se týkal tohoto úvodního tématu Počáteční výživa.

Budu se moc těšit, Natálka

Ježiš no to je super,že jsi se do toho dala.........přesně tohle jsem potřebovala a chybělo to tady :one:
1.Kojím a chtěla bych co nejdéle,bo si myslím,že je to pro mimi to nejlepší,co jí můžu zadarmo dát
2.Nemám tušení-nedávám.
3.Nedávám,bo kojím a má ode mne mléčka dost a občas si jako :krava: připadam :!k: 4.Pijeme čajíčky,nejraději má ovocný,bylinkové nám moc nejedou :n:
5.Snažím se,ale nikdo není dokonalý.Vzdělávám se na netu,tady od holek nebo z různých brožurek či časáků-nesnáším,když mi do toho kecá tchýně :00:
6.Vařím domácí,ale když někam jedeme,ráda sáhnu po skleničce. :one:

E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]