Maminky, potřebovala bych nějaký fígl, aby mi malá začala jíst ovoce a zeleninu .. Ona pořád ne a ne, když byla maličká, papala všechno a teď to bojkotuje . Už jsem fakt zoufalá, protože mám hrozné výčitky že něco zanedbávám. Normální jídla mi jí hezky, snažím se jí dávat alespoň dost luštěnin a ovesné vločky (do polévek, jinak bez šance). Pořád zkouším kupovat něco nového a ona to dá na jazyk a pluje ven . Jakoby jí vadilo že je to slizké a mokré, či co . Uvařila jsem přesnídávky, ale to mi taky nechce , takže si všechno sežeru já . Fakt mě to mrzí a deptá. Když budu zeleninu tepelně upravovat, zůstanou tam nějaké vitamíny aspoň? Prosím poraďte.. Je šance že ji to období přejde?
Registrován: stř 04. bře 2009 1:25:54 Příspěvky: 5012 Bydliště: Německo
Dáši, prý je to normální. Děti do roka (resp. dokud nechodí) spíš všecho ochutnávají a jí a pak mají nejradši pečivo, suché těstoviny a tak. prý je to dáno, že to mají zakodovaný, že pokud jsou větší, tak mají spíš nedůvěru. a nejí to ani když to jíš ty? to u nás třeba zabírá. a mlíko ti ještě pije? tam mám totiž jistotu, že všechny vitamíny dostane
Registrován: pát 30. led 2009 10:49:22 Příspěvky: 17848 Bydliště: Lysá nad Labem
jedine maskovat do masa a testovin...napr. urobit nejake tasticky s masem a do toho zelenina...alebo zapiect brambory so zeleninou a masem....inak asi neporadim...Martina mi z talire kradne rajcata, papriky, okurky..takze s tym problem neni
Alenka taky moc nejí,tak neoradím.Baví ji,když si to sama utrhne,tak teď má ráda jahody a maliny.Jinak jsem kdesi četla,že z toho máš udělat panáčka,prostě srandu.Tepelně upravené,snad,nevím Je topodle mně i období,uvidíš
Registrován: sob 31. led 2009 22:02:17 Příspěvky: 18803 Bydliště: Mladá Boleslav
No, malej tomu taky moc nedá. Ale je chyba hlavně ve mně. Když byl maličký, tak to moc nechtěl. A já sama moc ovoce nejím, zeleninu občas. Takže když si vzpomenu, tak mu to nakrájím na talířek a baští. Teď často papal jahody, občas mu dám jablko a banán a ze zeleniny občas okurku a papriku, ale to jen zřídka Jak píšu, je to moje chyba. Jo, a tepelně zpracovanou zeleninu máme často
Dáši, prý je to normální. Děti do roka (resp. dokud nechodí) spíš všecho ochutnávají a jí a pak mají nejradši pečivo, suché těstoviny a tak. prý je to dáno, že to mají zakodovaný, že pokud jsou větší, tak mají spíš nedůvěru. a nejí to ani když to jíš ty? to u nás třeba zabírá. a mlíko ti ještě pije? tam mám totiž jistotu, že všechny vitamíny dostane
No právě že to nejí ani když vidí mě, že to chroupu...co už s tím, když jí to naservíruju a ona si toho nevšimne :(? Já moc na zeleninu a ovoce nejsem, ale malé to chystám...vždycky zbytečně, na stará kolena se to naučím jíst ještě i já .. Jinak mléko dostává ráno normální (plnotučné - teď jsme začali kupovat z mlékomatu) a večer sunar. Tepelně upravená zelenina jí nevadí, ba naopak, miluje zeleninové polévky..
jedine maskovat do masa a testovin...napr. urobit nejake tasticky s masem a do toho zelenina...alebo zapiect brambory so zeleninou a masem....inak asi neporadim...Martina mi z talire kradne rajcata, papriky, okurky..takze s tym problem neni
Martinka je holka šikovná ! Ája mi to taky jedla, ale teď prostě nee...jinak když se to tepelně upraví, tak jí to v jídle nevadí... Snad ji to přejde
tak jí to zkus napíchnout na párátka nebo ozdobné plastové napichovátka, jako jednohubky-kolečka, kostičky nějak nakombinovat, třeba se jí to bude líbit.Kája sní vše
_________________ url=http://www.ticker.7910.org/eng][/url] url=http://www.ticker.7910.org/eng][/url] _________________ Plně vytížená maminka
Registrován: pát 30. led 2009 10:49:22 Příspěvky: 17848 Bydliště: Lysá nad Labem
x.dady píše:
janulaa píše:
Martinka je holka šikovná ! Ája mi to taky jedla, ale teď prostě nee...jinak když se to tepelně upraví, tak jí to v jídle nevadí... Snad ji to přejde
a co jej to skombinovat so syrom...ako za syrova myslim...inak rajcata su zdravsie, ked sa tepelne spracuju
Alenka taky moc nejí,tak neoradím.Baví ji,když si to sama utrhne,tak teď má ráda jahody a maliny.Jinak jsem kdesi četla,že z toho máš udělat panáčka,prostě srandu.Tepelně upravené,snad,nevím Je topodle mně i období,uvidíš
jj, děkuju já už to zkoušela krájek na plátky, kousky - aby si to napichovala sama, nechat vcelku, ale bohužel...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru