Ahojky, dneska jsem si malou převážila, protože mi po kojení řvala a zase zhubla... Zvážila jsem ji před a po kojení a vytáhla max. 50. Takže jsem udělala UM do flašky (po poslední poradně jsem to na radu dr zkoušela ze lžičky, ale to nechtěla) a v poledne vypucla 20 ml a teď večer snědla kaši (ze 140 ml vody a 6 lžic kaše), pak jsem ji po koupání nakojila (opět skoro nic nevypila) a pak jsem jí dala UM a vypucla už 40 ml. Je mi jasný, že se do pár dnů nejspíš odstaví, ale radši spokojený dítě, než kojený a hladový V sobotu už asi rovnou začnu s mrkví, když už bude částečně na UM a dva týdny už jí kaši(bude mít 5,5 měsíce) ale teď nevím, kolik by měla vypít čaje? Dávám jí ho asi tři dny, co se mi zabetonovala po kaši a nemohla kakat a teď vypije cca 50 ml za den - chce ho jen odpoledne. A taky kolik mlíka by měla vypít až bude na příkrmech? Co si matně pamatuju tak dvě mléčný dávky za den, jednu zeleninu, jednu ovocnou a mléčnou kaši? A celkem mlíka by mělo být do roku kolem půl litru ne? Do toho se počítá i ta kaše? Díky za přečtení románu a každou radu
no, tak jsem si to jakž tak přebrala, přijde mi, že jsou tam teda odpovědi i protichůdný , ale vesměs to dělám asi dobře čaje zatím bude stačit 50-100, UM kolik vypije když ještě kojím a příkrmy zavádět postupně což dělám - v sobotu už bude na kaši tři týdny, takže si tělo může zvykat na mrkvičku
Registrován: ned 15. úno 2009 20:24:58 Příspěvky: 4468 Bydliště: Hlučín
Pro mě je to složité pořád, Zdeni....sunar nechce...kupodivu zase aspoň ráno pije, jinak musí dva jogurty denně, což mu nahradí mlíko. Pak má jíst ovoce, pak oběd, pak kaši....no nevím. Někdy sní něčeho více, někdy méně...uvidíme co ve středu na poradně. Jo a čaj...no tak to nechce, pije hrozně málo a nejvíce džusy z hippu a babylove, to mu ředím vodou, ale leze to do peněz. Podle mě ať si Michalka vypije čajíku kolik chce... zvládnete to....
kac.kaa píše:
Pro mě je to složité pořád, Zdeni....sunar nechce...kupodivu zase aspoň ráno pije, jinak musí dva jogurty denně, což mu nahradí mlíko. Pak má jíst ovoce, pak oběd, pak kaši....no nevím. Někdy sní něčeho více, někdy méně...uvidíme co ve středu na poradně. Jo a čaj...no tak to nechce, pije hrozně málo a nejvíce džusy z hippu a babylove, to mu ředím vodou, ale leze to do peněz. Podle mě ať si Michalka vypije čajíku kolik chce... zvládnete to....
kačenko zvládneme to určitě, já budu fakt radši, když bude jedlík na UM a příkrmech, než aby mi stála na váze, nebo se trápila u prsa. ten čajík mi zezačátu taky nechtěla (mám doma od hami fenyklový granulkový, takže žádná dobrota), ale odpoledne už ho vypije. dneska jsem jí dala takovou tu flašku s držátky a držela si ji v kočáře sama, já jsem kecala s kamoškou a najednou čumím a ona tu padesátku za tu půlhodinku vycucala, naštěstí to neteklo samo, jen když sála, jinak by byl kočár jak od prasátka takže mléčná dávka se dá později nahrazovat i jogurtem? že by měla třeba dopoledne ovoce a odpoledne jogurt? a co to tam adámek pil z tý flašky, to bylo UM nebo ne? on je fakt krásnej buclík, určitě nestrádá
týjo ty to takhle bereš tabulkově? to já jsem Štěpánovi nacpala co snědl, je fakt, že on ale kojenej skoro nebyl...pokud se odstaví a bude na um, tak bych ještě nezačínala s příkrmem, nechala bych ji jen na mlíku a kaši, na mrkev je dost času zatím, až ti začne přibýrat zase po mlíku...... a mlíka by měla vypít myslím, že to bylo nějak podle váhy,ale už si to nepamatuju, jen vím, že Štěpec na 3 týdnech zvládl i 125ml na jedno krmení, ale on je strašnej žrout furt a byl až moc a myslím, to bylo litr za den, ne víc.... a čaje jí dej, kolik bude chtít, budto bude pít a nebo ne....uvidíš....takhle jsem to nikdy neřešila.....
Registrován: ned 15. úno 2009 20:24:58 Příspěvky: 4468 Bydliště: Hlučín
Zdenča V. píše:
kac.kaa píše:
kačenko zvládneme to určitě, já budu fakt radši, když bude jedlík na UM a příkrmech, než aby mi stála na váze, nebo se trápila u prsa. ten čajík mi zezačátu taky nechtěla (mám doma od hami fenyklový granulkový, takže žádná dobrota), ale odpoledne už ho vypije. dneska jsem jí dala takovou tu flašku s držátky a držela si ji v kočáře sama, já jsem kecala s kamoškou a najednou čumím a ona tu padesátku za tu půlhodinku vycucala, naštěstí to neteklo samo, jen když sála, jinak by byl kočár jak od prasátka takže mléčná dávka se dá později nahrazovat i jogurtem? že by měla třeba dopoledne ovoce a odpoledne jogurt? a co to tam adámek pil z tý flašky, to bylo UM nebo ne? on je fakt krásnej buclík, určitě nestrádá
To bylo mlíčko s kaší od hami medové, ale koupila jsem ho jen na dovolenou a teď zase pije sunar. I tohle jsem vylívala, stejně ho nedopil a to některé holky píšou, jak to děťátkům chutná. Ale my jsme se ségrou taky mlíko nechtěli a mamka nám dávala pak kravské. JJ dr. říkala, že jeden jogurt nahradí jednu mléčnou dávku, takže ty jogurty musí. Jedlík je. Je to už šílené. Tom si vezme paštiku, sáček rohlíku a ten se rozčiluje (opravdu vzteká), že chce taky. A to u každého jídla když jíme!!!!Opravdu začne vrčet a vzpínat se. To je děs. A jak to vysvětlit prckovi, když to ještě nepochopí. Na jednu stranu jsem, ale ráda, že je jedlík. jak některé maminky mají opravdu problémy, že mimča nejí a nepřibírají...a naštěstí je sice buclík, ale ne zase nějak moc. A čajík závidím, ty bylinkové vůbec nechtěl....teď dáváme sunarku, někdy udělám čaj ovocný (dětský od 6. měsíců), tak si cucne, ale žádná sláva. Zkouším mu dávat z hrnku a on do toho fouká a dělá bubliny no prostě čertík. Na jogurt počkej. Jakou máš dr.? Nám třeba naše všechno řekla. Dejte kaši, za dva týdny to, za dvy přidejte tohle.....tohle máme dobré. A jestli chceš vědět jak jí... 6.-7.h. mlíko 133ml někdy vypije, někdy ne.... dám mu chleba s máslem (se žervé) nebo rohlík, loupák (ale jen půlku) 9.hodin jogurt 11,30 polévka 12,30 oběd 15,30 jogurt 17,40 ovoce 19,40 kaše
všechno tak orientační hodiny....a co mu vzít, že? Mezitím ty křupky nebo ještě půlku rohlíku s Tomem.... jak říkám, ve středu máme poradnu tak jsem zvědavá co řekne dr.
Wikina píše:
týjo ty to takhle bereš tabulkově? to já jsem Štěpánovi nacpala co snědl, je fakt, že on ale kojenej skoro nebyl...pokud se odstaví a bude na um, tak bych ještě nezačínala s příkrmem, nechala bych ji jen na mlíku a kaši, na mrkev je dost času zatím, až ti začne přibýrat zase po mlíku...... a mlíka by měla vypít myslím, že to bylo nějak podle váhy,ale už si to nepamatuju, jen vím, že Štěpec na 3 týdnech zvládl i 125ml na jedno krmení, ale on je strašnej žrout furt a byl až moc a myslím, to bylo litr za den, ne víc.... a čaje jí dej, kolik bude chtít, budto bude pít a nebo ne....uvidíš....takhle jsem to nikdy neřešila.....
já se snažím to neřešit a pak to takhle dopadá ale po zkušenostech u štěpána se na to dívám jinak... no, ona právě pila max. 80 z prsa, co jsem ji občas zkoušela vážit a teď podle toho co dopije z tý flašky tak asi fakt víc mlíka zaráz nedá. a s těma příkrmama se má začít stejně nejpozději v půl roce ne? což už je za tři týdny... taky s tím nepřibíráním nemohla měsíc vydržet, potvora
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru