Ahoj, jmenuji se Magda a jsem s Polska. V breznu 2011 sem se vdala ale bohuzel porad bydlim jeste v Polsku - moje laska v Usti n/L.
Potrebuji se neco malo dozvedet. Ale neco jeste vysvetlim.
Snazim se prodat svuj dum v PL a pak chceme si koupit dum v Usti, no ale kazdy kdo svuj dum prodaval vi, ze se trochu ceka nez se najde nekdo kdo bude chtit koupit. Jsem pojistena v PL. Muj manzel chce abych rodila v Usti (ted je to 10 tt), ale muze se stat, ze dum tak rychle neprodam a neprestehuji se tam vcas - termin mam na polovinu unora. Podotykam, ze nebydlim tady sama, mam jeste 5 psu, a muj m bydli v panelaku - proto nemuzu se tam nastehovat uz ted.
No a ted o co jde - jestli jsem pojistena v PL muzu rodit normalne v Cr ? Nebo me doktor vyhodi a rekne abych jela do Polska ? Dekuji za odpoved.
Absolutně netuším, jak to funguje, ale jestli v rámci EU to funguje, že by si mohla normálně tady, nebo by si si musela udělat ještě spešl cestovní pojištění, fakt netuším. Zkus se informovat přímo na velvyslanectví nebo nevím kde. Ať jde těhotenství jak má a vše je v pořádku a dům se brzy prodá
Registrován: stř 04. bře 2009 1:25:54 Příspěvky: 5012 Bydliště: Německo
no porodit muzes kde chces, jde o to, jestli ti to pojistovna proplati. Vetsinou pokud by to bylo mimo termin, tak to pojistovny uhradi, jako nutne osetreni, ale pokud by to bylo ten posledni mesic, tak bys mohla mit problemy. a levna zalezitost to neni. protoze nemuzes byt ale pojistena u dvou najednou, tak bych - pokud se rozhodnes rodit v cechach- si prehlasila pojistovnu, takze se zaregistrovala u nejake v cechach s tim, ze tu budes mit bydliste a u te tvoji se pak odhlasila, u nas je lhuta asi 8 dni, jinak jsou sankce. nejlepsi by bylo zeptat se primo na tve pojistovne v polsku
Naposledy upravil bonparka dne ned 26. čer 2011 8:31:56, celkově upraveno 1
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru