Registrován: sob 31. led 2009 15:54:47 Příspěvky: 5355 Bydliště: Moravská Třebová
Holky, předem chci říct, že nejsem rasista a mám kamarády i mezi cikány - ovšem pracujícími... To co se tady děje, prostě není už možné!! Píšu osobní zážitky, či z první ruky, ne jedna paní povídala, že ta druhá řekla:
moje kamarádka má dcerku s vadou očí, musí ji koupit kvalitní brejle a i ty nejlevnější stojí 2500,- , sociálka ji ovšem přidá jen 1000,- přes to, že mají 4 děti a 23t dohromady - což tedy není moc... Pan romský spoluobčan si vybere pro svou dceru brýle v hodnotě 5t a dožaduje se napsání na sociálku, když kamarádka odmítla odejde, ale za chvilku volá sociální pracovnice, ať to napíše, na otázku, zda si snad nedělají srandu odpovídá, že musí...
romskému spoluobčanovi se rozbila pračka, zavolal opraváře a ten říká co to je a že oprava bude za 1000,- a on mu říká, ať napíše papír, že je rozbitá, že mu dá sociálka novou...
moje bílá kamarádka se jde zeptat, zda nemají nárok na nějaké přídavky, shodou okolností tam jde i romská maminka se 3mi dětmi - oboum to zamítnou, kamarádka odchází , druhá maminka taky, ovšem bez dětí a pracovnice za ní utíká, že něco vymyslí - nevím zda něco dostala, ale počítám, že jo...
To, že sedí na sociálkách pro ně znamená bezvadný d§chod, přesto, že celý život nehnou rukou.. Omlouvám, že je to dlouhé, ale musela jsem z toho už vypsat, všichni jen nadávaj, ale nikdo nic neudělá...
Předmět příspěvku: Re: diskriminace? ANO, ale koho!!
Napsal: čtv 09. úno 2012 10:18:34
Moni, já tohle taky znám, manžel dělá pro městský bytový podnik.S tou pračkou mám podobný případ, jen tak, že jim dělali novou koupelnu, asi po 3. za 10 let a cikánka letěla na sociálku, že mají 5 dětí, novou koupelnu, ale ne pračku-dostali ji.Pak jednou jim dávali takový ty kamna, jak se v nich topí i peče a cikán povídá, kde je pekáč...tak jim 2 koupili..kde to žijeme?A další případy jsou několikrát do měsíce, cikáni jsou ověšený zlatem, jezdí v meďourech, ale nedělají, kde na to berou?
_________________ url=http://www.ticker.7910.org/eng][/url] url=http://www.ticker.7910.org/eng][/url] _________________ Plně vytížená maminka
Napsal: čtv 09. úno 2012 12:22:19
Registrován: stř 28. led 2009 19:39:15 Příspěvky: 4579 Bydliště: Plzeň jih
Mám podobnou zkušenost. Byla jsem si v pondělí vyběhat nový rodičovský příspěvek, abych nepřišla o víc peněz než je nutné kvůli druhému těhotenství. Měla jsem připravené všechny dokumenty a dokonce úsměv na rtech. Paní na ÚP byla taaak nepříjemná, až jsem jí to i řekla, že tu nejsem proto,a bych ji otravovala, ale proto, že potřebuji poradit. Když mi řekla, že není schopna spočítat, kolik jsem již z RP vyčerpala, málem mi vypadly oči z důlku a když jsem se jí ještě dovolila zeptat, jak tedy kontrolují, zda na ty peníze mám vůbec nárok, tak na mne zase koukala ona... Další perlička byla, když mi dala vyplnit okopírovaný dokument, ze kterého nebylo poznat, co a kam mám napsat. Tak jsem se jí ptala jak ten blbec, co patří do této a do tamté kolonky a asi jsem jí hodně ale hodně štvala, že mi musela odpovídat. Když jsem dokument podepsala, zbyla tam jedna kolonka prázdná, také nebylo jasné, co tam patří, tak jsem se ještě zeptala, na co je tato kolonka. A odpověď? "No tam snad napíšete, od kdy to jako chcete změnit ne?!" Nechtěla jsem po ní nic víc, než to na co mám nárok a připadala jsem si jako největší špína na světě, která v životě nedělala a žije jen z milodarů od státu! Mám sto chutí sepsat na paní stížnost, ale vůbec netuším, zda mi to k něčemu bude.
Napsal: čtv 09. úno 2012 14:13:54
Registrován: sob 31. led 2009 15:54:47 Příspěvky: 5355 Bydliště: Moravská Třebová
Renatamor píše:
Moni, já tohle taky znám, manžel dělá pro městský bytový podnik.S tou pračkou mám podobný případ, jen tak, že jim dělali novou koupelnu, asi po 3. za 10 let a cikánka letěla na sociálku, že mají 5 dětí, novou koupelnu, ale ne pračku-dostali ji.Pak jednou jim dávali takový ty kamna, jak se v nich topí i peče a cikán povídá, kde je pekáč...tak jim 2 koupili..kde to žijeme?A další případy jsou několikrát do měsíce, cikáni jsou ověšený zlatem, jezdí v meďourech, ale nedělají, kde na to berou?
Ale já už jsem tak naštvaná...vsadím se, že na MD určitě nemá jen 7t, ale ještě milion přídavků okolo...kdy se to jako zastaví?..pravda já nakupuji v sékači a oni značkové věci, ale věčně sedí na náměstí...u nás údajně, to nevím z první ruky, říkal manža, dostává 40t...děs!!
Napsal: čtv 09. úno 2012 14:16:39
Miska009 píše:
Mám podobnou zkušenost. Byla jsem si v pondělí vyběhat nový rodičovský příspěvek, abych nepřišla o víc peněz než je nutné kvůli druhému těhotenství. Měla jsem připravené všechny dokumenty a dokonce úsměv na rtech. Paní na ÚP byla taaak nepříjemná, až jsem jí to i řekla, že tu nejsem proto,a bych ji otravovala, ale proto, že potřebuji poradit. Když mi řekla, že není schopna spočítat, kolik jsem již z RP vyčerpala, málem mi vypadly oči z důlku a když jsem se jí ještě dovolila zeptat, jak tedy kontrolují, zda na ty peníze mám vůbec nárok, tak na mne zase koukala ona... Další perlička byla, když mi dala vyplnit okopírovaný dokument, ze kterého nebylo poznat, co a kam mám napsat. Tak jsem se jí ptala jak ten blbec, co patří do této a do tamté kolonky a asi jsem jí hodně ale hodně štvala, že mi musela odpovídat. Když jsem dokument podepsala, zbyla tam jedna kolonka prázdná, také nebylo jasné, co tam patří, tak jsem se ještě zeptala, na co je tato kolonka. A odpověď? "No tam snad napíšete, od kdy to jako chcete změnit ne?!" Nechtěla jsem po ní nic víc, než to na co mám nárok a připadala jsem si jako největší špína na světě, která v životě nedělala a žije jen z milodarů od státu! Mám sto chutí sepsat na paní stížnost, ale vůbec netuším, zda mi to k něčemu bude.
Nebude, ale ji pravděpodobněvyhodí, nejspíš by si to zasloužila, protože ji platíme my, je to státní zaměstnanec, takže by snad mohla dělat svoji práci...
Napsal: čtv 09. úno 2012 14:19:08
Ajka07 píše:
to je strašný holky ten náš svět spěje do prdele
nejhorší je, že jsme národ co drží hubu a krok...přitom se nás to týká všech a státní zaměstnanci mrčí a furt chtějí víc, ve všech svérách..koukni na řeky, tam jsou totálně v prd...ale řekové jdou do ulic, protože jim chtěj vzít 13 a 14 platy... a my, my nic, jen si poztěžujem, už dlouho zvažuju, že něco rozpoutám...
Napsal: ned 12. úno 2012 22:08:46
Registrován: sob 31. led 2009 23:46:09 Příspěvky: 6278 Bydliště: Týnec nad Sázavou
Borůvka píše:
Ajka07 píše:
to je strašný holky ten náš svět spěje do prdele
nejhorší je, že jsme národ co drží hubu a krok...přitom se nás to týká všech a státní zaměstnanci mrčí a furt chtějí víc, ve všech svérách..koukni na řeky, tam jsou totálně v prd...ale řekové jdou do ulic, protože jim chtěj vzít 13 a 14 platy... a my, my nic, jen si poztěžujem, už dlouho zvažuju, že něco rozpoutám...
přesně, my jsme takový trubky, že si zanadáváme v hospodě, jak to všechno stojí za prd, ale abysme udělali něco pro změnu, to ne. příkladem je toho např. i naše vesnice - máme tu nově zřízený osadní výbor, který se 1x za měsíc schází a fakt má snahu něco pro tu vesnici udělat. sice nejsme samostatná obec, patříme pod jinou, ale osaďák komunikuje se starostou. do místního krámu dali schránku, kam můžeme házet případně připomínky, stížnosti, "vylepšováky" týkající se naší obce. ta schránka je tam pomalu 3 měsíce, tuhle jí předseda vysypával a víte, co našel? 3 zátky od piva. ale v hospodě i v tom krámě to "jede" a lidi si stěžujou na milion věcí. nechápu.
Napsal: pát 26. říj 2012 12:10:18
ahojík, tyhle zkušenosti mám taky. Jdu se zeptat na úřad, jestli nemám na něco nárok - nemám. Když ale někde řeknu, že mám 5 děcek, tak si spousta lidí myslí, že dobře žiju z přídavků a podobných příspěvků. Prd máme. Jen přídavky - loni to bylo na 5 dětí 3 000,-. Platím školku , Natálka je prvňák, Nikča dojíždí..... a Nikča chce na vysokou. není co dodat
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru