Chápu dobře, že to ještě není 100%? nebo už je to tutovka, že budete píchat? ten růstový hormon se zjistí z krve? Jinak držím palce, vy to zmáknete. Jak dlouho se píchá? jako do puberty nebo jen nějakou dobu?
a me by jeste zajimalo, kolik Bobíček měří? Jinak moc držíme palce
Chápu dobře, že to ještě není 100%? nebo už je to tutovka, že budete píchat? ten růstový hormon se zjistí z krve? Jinak držím palce, vy to zmáknete. Jak dlouho se píchá? jako do puberty nebo jen nějakou dobu?
Šári, 100%-ní to bude, až budeme držet recept v ruce, ale pan profesor říkal, že už je to spíš o tom, aby se určilo dávkování hormonu, v jaké mře, než o tom, zda jo nebo ne. První částečné výsledky jsou z prvních krevních testů a dál nám budou dělat dvouhodinový krevní test, kdy budou do těla vpravovat látky, které způsobují uvolňování růstového hormonu a podle toho zjistí míra toho hormonu. Nevím, jestli je to přesně ten test, co mi říkala sousedka, ale měl by se dělat tak, že se dítě uspí, podá se tátka, odebere se krevm vzbudí, znovu uspí, podá se látka a zase se odebere krev. Zároveň nám budou dělat ještě sono srdíčka. Jinak růstový hormon se pak podává po dobu růstu toho jedince- u kluků teda zhruba do +- 18 let, píchá se denně.a co jsem četla, tak naštěstí je léčba hrazená zdravotní pojišťovnou.
a me by jeste zajimalo, kolik Bobíček měří? Jinak moc držíme palce
Evi, v únoru mu budou 3 a má 85,3 cm a kostní věk cca o půl roku mladší, než je ve skutečnosti, ale to prý ještě není tak strašé.
Registrován: sob 31. led 2009 15:54:47 Příspěvky: 5355 Bydliště: Moravská Třebová
Raduška píše:
Pechy píše:
Šári, 100%-ní to bude, až budeme držet recept v ruce, ale pan profesor říkal, že už je to spíš o tom, aby se určilo dávkování hormonu, v jaké mře, než o tom, zda jo nebo ne. První částečné výsledky jsou z prvních krevních testů a dál nám budou dělat dvouhodinový krevní test, kdy budou do těla vpravovat látky, které způsobují uvolňování růstového hormonu a podle toho zjistí míra toho hormonu. Nevím, jestli je to přesně ten test, co mi říkala sousedka, ale měl by se dělat tak, že se dítě uspí, podá se tátka, odebere se krevm vzbudí, znovu uspí, podá se látka a zase se odebere krev. Zároveň nám budou dělat ještě sono srdíčka. Jinak růstový hormon se pak podává po dobu růstu toho jedince- u kluků teda zhruba do +- 18 let, píchá se denně.a co jsem četla, tak naštěstí je léčba hrazená zdravotní pojišťovnou.
ty vago...mě furt zaráží, že to řeší u takhle malého dítěte, tady kamarádka čekala až mu bude a teď bych kecala 12, nebo 16 let.. to je fakt síla...
ty vago...mě furt zaráží, že to řeší u takhle malého dítěte, tady kamarádka čekala až mu bude a teď bych kecala 12, nebo 16 let.. to je fakt síla...
jj u bratrance se taky čekalo do 12 let a pak se mu zacal pichat ten hormon
Holky, já si taky nedovedla představit, že něco podobného budeme muset "podnikat". ale čím víc o tom člověk ví, věří, že ti lidé vědí, co dělají. Pokud by ás to zajímalo, dám sem odkaz jednoho článku, jsou tam opravdu jen minimální informace, ale třeba vám to napomůže víc to pochopit. Ona se tady změnil způsob léčby. prostě jsou pokroky a já věřím, že pokud podstoupíme spostu vyšetření, že nám nedoporučí "RH" zbytečně. http://www.novinky.cz/zena/zdravi/43532 ... -vcas.html
A navíc jsem se tam bavila s maminkou holčičky, ktéré píchají hormon 3 roky, už se alespoň dostala do grafu, není tedy pod všemi těmi křivkami, i když je pořád na dolní hranici, ale už jsou vidět výsledky.a říkala mi, že oni se léčí od 3 a půl let a mysleli, že budou mít problémy i se starší holčičkou, ale dr je informoval, že v deseti letech už nemusí být tak dobré výsledky, jako když se začne včas.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru