Chápu dobře, že to ještě není 100%? nebo už je to tutovka, že budete píchat? ten růstový hormon se zjistí z krve? Jinak držím palce, vy to zmáknete. Jak dlouho se píchá? jako do puberty nebo jen nějakou dobu?
Šári, 100%-ní to bude, až budeme držet recept v ruce, ale pan profesor říkal, že už je to spíš o tom, aby se určilo dávkování hormonu, v jaké mře, než o tom, zda jo nebo ne. První částečné výsledky jsou z prvních krevních testů a dál nám budou dělat dvouhodinový krevní test, kdy budou do těla vpravovat látky, které způsobují uvolňování růstového hormonu a podle toho zjistí míra toho hormonu. Nevím, jestli je to přesně ten test, co mi říkala sousedka, ale měl by se dělat tak, že se dítě uspí, podá se tátka, odebere se krevm vzbudí, znovu uspí, podá se látka a zase se odebere krev. Zároveň nám budou dělat ještě sono srdíčka. Jinak růstový hormon se pak podává po dobu růstu toho jedince- u kluků teda zhruba do +- 18 let, píchá se denně.a co jsem četla, tak naštěstí je léčba hrazená zdravotní pojišťovnou.
ty vago...mě furt zaráží, že to řeší u takhle malého dítěte, tady kamarádka čekala až mu bude a teď bych kecala 12, nebo 16 let.. to je fakt síla...
jj u bratrance se taky čekalo do 12 let a pak se mu zacal pichat ten hormon
TAK RADUSKO - bratrance jsem nevidela 6 let - vlastne od doby kdy mu to zacali pichat protoze jsem bydlela daleko, tak jsem se vcera ptala mamky kolik teda ve 20 letech meri - a v tech 12ti leteech pry uz to bylo pozde, ma 149cm. je moc dobre ze pipulka zacal uz pred tretim rokem, vsechno dobre dpopadne
Raduško, je dobře, že se už konečně na něco přišlo. Hrozně mě to zajímalo, tak jsem si něco googla a aspoň vím, o co pořádně jde. A ty konkrétní případy lidí a v podstatě už jejich beznaděj, protože větinou buď na to přišli po pubertě a nebo doktoři nechtěli nic dělat...
Chápu dobře, že to ještě není 100%? nebo už je to tutovka, že budete píchat? ten růstový hormon se zjistí z krve? Jinak držím palce, vy to zmáknete. Jak dlouho se píchá? jako do puberty nebo jen nějakou dobu?
Šári, 100%-ní to bude, až budeme držet recept v ruce, ale pan profesor říkal, že už je to spíš o tom, aby se určilo dávkování hormonu, v jaké mře, než o tom, zda jo nebo ne. První částečné výsledky jsou z prvních krevních testů a dál nám budou dělat dvouhodinový krevní test, kdy budou do těla vpravovat látky, které způsobují uvolňování růstového hormonu a podle toho zjistí míra toho hormonu. Nevím, jestli je to přesně ten test, co mi říkala sousedka, ale měl by se dělat tak, že se dítě uspí, podá se tátka, odebere se krevm vzbudí, znovu uspí, podá se látka a zase se odebere krev. Zároveň nám budou dělat ještě sono srdíčka. Jinak růstový hormon se pak podává po dobu růstu toho jedince- u kluků teda zhruba do +- 18 let, píchá se denně.a co jsem četla, tak naštěstí je léčba hrazená zdravotní pojišťovnou.
ty vago...mě furt zaráží, že to řeší u takhle malého dítěte, tady kamarádka čekala až mu bude a teď bych kecala 12, nebo 16 let.. to je fakt síla...
jj u bratrance se taky čekalo do 12 let a pak se mu zacal pichat ten hormon
TAK RADUSKO - bratrance jsem nevidela 6 let - vlastne od doby kdy mu to zacali pichat protoze jsem bydlela daleko, tak jsem se vcera ptala mamky kolik teda ve 20 letech meri - a v tech 12ti leteech pry uz to bylo pozde, ma 149cm. je moc dobre ze pipulka zacal uz pred tretim rokem, vsechno dobre dpopadne
Hani, ani nevíš, jak moc vděčná jsem Ti za tenhle příspěvek člověk začne strašně pochybovat, když se setká v okolí s názorem proti RH, protože začne šíleně pochybovat, i když po rozhovoru s panem docentem jsem byla přesvědčená, že je to jediný a správný řešení pro nás!!! U nás už byl důvod aplikace RH proto, že se Pípulka narodil s 46 cm a do třetího roku to nedohnal. a Jsem vděčná naší dr., že to nepodcenila, poslala nás na vyšetření. Všechna možná vyšetření trvají celkem dlouho, takže jsem opravdu ráda, že jsme začali ještě před třetím rokem, začali jsme v říjnu a teprve v únoru budeme mít všechna potřebná vyšetření a výsledky a bude se moci začít s aplikací, se kterou je možné začít právě od třetího roku. takže nebude žádná prodleva a doufám, že nám to napomůže k jakés takés výšce, i když to samo bude ovlivněné i geneticky. ale budu vděčná za každý cm navíc, který nám RH přinese! napomůže to i trochu získání svalové hmoty, tyhle dětičky jsou drobounké celkově a měla by se mu zvýšit i chuť k jídlu. takže určitě to nebude jednoduché, bude potřeba velká disciplína, takže pokud to tak opravdu dopadne, jsem ráda, že se nic nepodcenilo!!!
Raduško, je dobře, že se už konečně na něco přišlo. Hrozně mě to zajímalo, tak jsem si něco googla a aspoň vím, o co pořádně jde. A ty konkrétní případy lidí a v podstatě už jejich beznaděj, protože větinou buď na to přišli po pubertě a nebo doktoři nechtěli nic dělat...
Pavli, moc ti děkuju, tenhle příspěvek mi taky strašně moc vlil optimismus do žil, že neděláme nic špatně a zbytečně!!!!!!!! děkuju
Radulko Pepánek je malý poklad a je dobře, že je v pořádku . Některé maminky které mají dětičky v pořádku, to možná tak nechápou a nevědí, co všechno se Ti každý den honilo hlavou když ses na něho dívala a přemýšlela, jestli je všechno tak jak má Jsi super pečlivá a starostlivá a to je jen dobře I když se mu teď injekce určitě líbit nebudou, v dospělosti Ti bude Pepča moc vděčný, žes to tak řešila
Radulko Pepánek je malý poklad a je dobře, že je v pořádku . Některé maminky které mají dětičky v pořádku, to možná tak nechápou a nevědí, co všechno se Ti každý den honilo hlavou když ses na něho dívala a přemýšlela, jestli je všechno tak jak má Jsi super pečlivá a starostlivá a to je jen dobře I když se mu teď injekce určitě líbit nebudou, v dospělosti Ti bude Pepča moc vděčný, žes to tak řešila
Raduško, je dobře, že jsi to začala řešit takhle brzy. Ze začátku to bude asi těžké, ale určitě to zvládnete, jste šikulové Vím, že na MMB je jedna maminka, která to samé řešila se svým 4 letým synem a někdy od jara píchají růstový hormon na noc a malej se jí od té doby krásně vytáhnul Takže držím pěsti, ať to taky všechno brzy doženete a můžete po nás dědit vel. 98
Radu, ty jsi silná maminka a všechno to určitě zvládnete. S tvojí láskou a trpělivostí Pípulka ani vědět, že se něco děje držím palečky ať to dobře dopadne
_________________ _________________ Učitelka TV/Ze na mateřské dovolené
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru