Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Osvědčené "zdravé" snadné recepty
PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 17:03:05 

Všichni tady pořád hubnou.... Taky mi vyčítají, že dávám svému dítku smažené jídlo :hu: ...
Tak mě napadlo, že byste sem mohly napsat, co vaříte zdravějšího a třeba nesmaženého.....
Že bych jako začala taky hubnout a jíst zdravěji....???
Děkuji všem

E-mail  Profil

Předmět příspěvku: Re: Osvědčené "zdravé" snadné recepty
PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 17:11:40 

jeden dám taky.... Těstoviny s lososem

Těstoviny uvaříme al dente
3 vejce na tvrdo
2 filety z lososa (aspoň, já dávám 4) - nakrájíme na kousky
Cibule
Mražená zelenina - jakou máte rádi
Kysaná smetana
Mléko (kysaná smetana je dost hustá)
3 syrová vejce
Koření na ryby (nebo dle chuti, já dávám podravku)

Do vymazaného pekáče dáme polovinu těstovin, poklademe lososem, zeleninou, cibulkou, vajíčkem na tvrdo.
Přikryjeme druhou půlkou těstovin.
V hrnku smícháme smetanu s mlékem a kořením a vejci. Zalijeme, pečeme.
Na vrch před koncem pečení je možné zastrouhat tvrdým sýrem.......

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 17:21:42 

tak třeba teď svačí smečka ovesnou kaši
jemné ovesné vločky ( kupuju je v tescu, jsou v papírovém pytlíku) dám do horkého mléka, chvilku vařím, osladím cukrem. Na talíři na to dám kousek máslíčka. Dobrý je zamíchat do ní ovoce

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 17:48:43 

u nas se vetsinou ji maso a zelenina. misto hranolek delam treba pecene brambory, vydrhnout, nakrajet na mesicky a dam pect do trouby, pak dosolit nebo trochu rozmarynu na to. rizek asi jinak nez na oleji neudelas, to je jasny. kure pecu taky na vode, pod nej davam zeleninu a je stavnaty dost. dost casto mame jako prilohu proste jenom podusenou brokolici nebo zeleninovou smes. Hoodne pouzivam cuketu. samozrejme delam i klasicky omacky...ono je to asi o zvyku...jinak hodne pro maleho delam polivky a to nemyslim jen vyvar - mrkvovou, hraskovou, brokolicovou...to jde snad ze vseho...nema mala neco oblibenyho, treba by se nechala nalakat...

Obrázek

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 17:59:24 

bonparka píše:
u nas se vetsinou ji maso a zelenina. misto hranolek delam treba pecene brambory, vydrhnout, nakrajet na mesicky a dam pect do trouby, pak dosolit nebo trochu rozmarynu na to. rizek asi jinak nez na oleji neudelas, to je jasny. kure pecu taky na vode, pod nej davam zeleninu a je stavnaty dost. dost casto mame jako prilohu proste jenom podusenou brokolici nebo zeleninovou smes. Hoodne pouzivam cuketu. samozrejme delam i klasicky omacky...ono je to asi o zvyku...jinak hodne pro maleho delam polivky a to nemyslim jen vyvar - mrkvovou, hraskovou, brokolicovou...to jde snad ze vseho...nema mala neco oblibenyho, treba by se nechala nalakat...

já jsem toto téma založila všeobecně. Jíme i zdravě... Ona když má hlad, sní i suchou rýži...... Cuketu jsem nikdy nejedla.... polívky taky dělám, zeleninové vývary a bramboračku. Někdy i masové vyvary. kuře taky nepeču s omastkem, jeh ho podliju....řízek máme max 1x za měsíc. Já nejsem takový masožravec a manžel má smůlu. třeba teď zapékám brambory s mletým masem (ale to jsem si taky musela předem usmažit...)
Ty brambory pečeš na sucho bez oleje??? na papíře?? bez pokličky?

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 18:16:01 

jerabina píše:
bonparka píše:

já jsem toto téma založila všeobecně. Jíme i zdravě... Ona když má hlad, sní i suchou rýži...... Cuketu jsem nikdy nejedla.... polívky taky dělám, zeleninové vývary a bramboračku. Někdy i masové vyvary. kuře taky nepeču s omastkem, jeh ho podliju....řízek máme max 1x za měsíc. Já nejsem takový masožravec a manžel má smůlu. třeba teď zapékám brambory s mletým masem (ale to jsem si taky musela předem usmažit...)
Ty brambory pečeš na sucho bez oleje??? na papíře?? bez pokličky?

bud na papire nebo na alobalu...muzes to trosku zakapnout oleje, jen tak pres prst postrikat a posolit...a pekne nechat pect na maximum nez budou mit hezkou barvicku, nezakryte
ono to trochu vypadalo, ze jite doma jenom rizky a hranolky :s: :s: :s: :s: ale ono to tak horky nebude :dance:
ja maso nejim vubec, ale normalne ho varim.
cuketou hodne zahustuju, ona je takova neutralni na chut, takze kam ji das, tak vsakne tu chut a vlastne nepoznas, ze tam je neco jinak, pokud to nehledas, mam ji rada, zasyti a je stavnata...takze treba i do omacek, ji necham rozvarit a pak nemusim zahustovat moukou...
jinak mlety maso, pokud teda mas michany a ne super kvalitni od reznika, tak vetsinou ma dost tuku samo o sobe, takze kdyz ho na panvi smazim zezacatku hodne pomalu, tak pod nej ani nedavam tuk, pusti ho samo.

Obrázek

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 18:17:58 

a jinak brambory vařím buď ve šlupce, oloupu, rozšťouchám, či jak to říct. Trochu sádla, trochu soli, trochu petrželky. nebo je uvařím oloupané se solí, kmínem a když jsou hotové, přidám petrželku a máslo
často vařím rýži, těstoviny .. hodně to střídám
jinak omáčky s knedlíkem jdou na dračku
no a maso - na plátky na pánvičku okmínovat, osolit a pak nechat podusit ve vlastní šťávě, mleté v rajčatové omáčce, hovězí vařené k omáčkám, kuře pečené jen s trochou másla, kuřecí prsa na smetaně...
no je toho spousta
za nejzdravější považuju chleba se sádlem, nebo studený pečený bůček s česnekem :s:

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 18:20:40 

Boža píše:
a jinak brambory vařím buď ve šlupce, oloupu, rozšťouchám, či jak to říct. Trochu sádla, trochu soli, trochu petrželky. nebo je uvařím oloupané se solí, kmínem a když jsou hotové, přidám petrželku a máslo
často vařím rýži, těstoviny .. hodně to střídám
jinak omáčky s knedlíkem jdou na dračku
no a maso - na plátky na pánvičku okmínovat, osolit a pak nechat podusit ve vlastní šťávě, mleté v rajčatové omáčce, hovězí vařené k omáčkám, kuře pečené jen s trochou másla, kuřecí prsa na smetaně...
no je toho spousta
za nejzdravější považuju chleba se sádlem, nebo studený pečený bůček s česnekem :s:

tys me navnadila s tema stouchanyma bramborama :hu: uz se tesim na novy bramburky :a\|:

Obrázek

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 18:38:31 

jasněže nejíme jen řízky a hranlky. Ale máme je rády. Na řízky nemáme peníze, aby byly nějak často a hranolky jsou z nouze, když nemám honem nic jinýho :-))))
mletý maso jsem smažila a všechen ten tuk slily, než jsem to dala na brambůrky do trouby, to by bylo hnusný BLÉ
ale bez smažení si prostě neumím představit život
a těch receptů tedy moc není :bll:
jeden - můj :bll:

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 20:04:28 

jerabina píše:
jasněže nejíme jen řízky a hranlky. Ale máme je rády. Na řízky nemáme peníze, aby byly nějak často a hranolky jsou z nouze, když nemám honem nic jinýho :-))))
mletý maso jsem smažila a všechen ten tuk slily, než jsem to dala na brambůrky do trouby, to by bylo hnusný BLÉ
ale bez smažení si prostě neumím představit život
a těch receptů tedy moc není :bll:
jeden - můj :bll:

řízky - peníze - krkovice, plecko, kýta v albertu v akci vyjde lacinějc ( přinejhorším stejně draho )než dobrý párky :mrk: a tahle všechna masa se dají zapékat s bramborama, nbo udělat ve vlastní šťávě na pánvi, nebo upéct... krmím komando, získávám praxi rozpočtáře ve školní jídelně :s:

E-mail  Profil

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]