Jsem ani nevěřila, jak dietní, či zdravé věci můžou být dobré
těstoviny v sýrové omáčce s červenou bazalkou na omáčku: 200g taveného nízkotučného sýru, 200ml mléka, 100g porku, olej, červená bazalka, sůl na oleji osmažíme najemno nakrájený porek, přidáme tavený sýr, mléko a za stálého míchání připravíme omáčku. Pokud se tavený sýr nerozpustí, můžeme ho pomocí vidličky rozmačkat. Omáčku dochutíme najemno nakrájenou červenou bazalkou (já dala sušený mix zelené a červené) a přelijeme jí těstoviny. 1porce 610kcal
a odzkoušené recepty s masem - určitě jde dát i kuřecí a jelikož je to dieta na játra, tak tam není žádné jiné koření, takže si můžete i podle chuti přidat pepř, nebo jiné koření, co máte rádi.
vepřové plátky s ananasem:
200g vepřové kýty (2plátky), 50g kompotovaného ananasu (my dali víc, pač ananas miluju), 20g oleje, 15g hl. mouky, 50g porku, zelená petrželka, sůl plátky naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a opečeme na oleji v teflonové pánvi za obou stran dorůžova. Přidáme na kolečka nakrájený porek, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nakrájený ananas, najemno nakrájenou zelenou petrželku a prohřejeme. 1porce 300kcal
zapečené vepřové plátky:
200g vepřové kýty, 20g jablek, 2 plátky sýru, máta peprná (dali jsme čerstvou), zelená petrželka, sůl a olej na vymazání formy plátky naklepeme, osolíme a dáme do olejem vymazané ohnivzdorné misky. Na plátky masa položíme plátek jablka, osolíme, na jablko položíme několik lístků máty a přikryjeme plátkem sýra. Zapékáme v troubě, dokud sýr mírně nezrůžoví. 1porce 255kcal
maso jsem měli minulý týden, omáčku jsem dělala dnes a fakt dobrota, jen jsem jí zapoměla osolit
dosolit se dá vždycky, horší to je, když to osolíš 2x
To bych nerada přesolila, když je to dieta na játra, tak by se to asi minulo účinkem a ještě by to nechutnalo Chlap dostal recepty při onemocnění jater a fakt tam jsou zajímavý kousky, takže zkoušíme a není to vůbec špatný, že i já si dávám a to mám játra snad OK
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru