Chci se s váma podělit, jakou mám prima tchýni! Začla jsem chodit cvičit a tak jsem jí požádala na začátku března, jestli by malýho nehlídala 2x týdně (po-st), než dojde chlap z práce. Napřed měla řeči o tom, že ve středu moje švagrová končí v práci a jede do Brna, tak aby stihla vlak, chce jí tam pomoct vytřít. Asi nikdo jinej nedokáže tak kvalitně vytřít, jako ona Nakonec teda svolila, že malýho bude hlídat. Jednalo se o čas mezi 16:45-17h, kdy chlap chodil domů mezi 17.30-18.30. Pak jsem si ke cvičení ještě nabrala něco dalšího, takže se můj čas posunul na 16.15-16.30. Na to se mě zeptala, jestli to tak bude celej rok, tak jsem řekla, že ne, že do půlky května a pak uvidím. Tudíž je vám jasné, že tím moje cvičení asi končí Když malýho hlídá, tak ho nechá dělat snad všechno... snědl půlku kalendáře, pak zase pár čokolád, takže dnes tam zbývají do Velikonoc 3kousky. Nechala ho roztrhat knížku o krtečkovi, kterou mám ještě z mého dětství a lpím na ní. Donesla mu nálepky a máme polepený stolek, malýho postel a koupelnu. Mezi tím ona musí asi pořád uklízet, protože tu občas zamete, vyčistí sporák, uklidí nádobí, zalije kytky (už se transformují do leknínů), nakrmí rybičky (ze závojnatek máme pomalu zlatý přežraný ryby a já přemýšlím nad třema přáníma) a pak mi to občas připomene, že uklidila. V úterý jsem říkala, že jsme přijatý do školky a že si můžu konečně hledat práci od září, ale že kdyby mě vzali dřív, jestli by malýho hlídala celý den? Na to mi řekla, že ona si svoje děti vychovala a malýho nám vychovávat nebude Pak jsem řekla, že jdeme domů, že musím ještě uvařit, bylo před 17h a na to měla odpověď "ty nemáš navařeno? Za chvíli ti přijde chlap hladovej z práce, dítě ti bude řvát hlady.. teda matko!!!" Kdybych ji nepotřebovala na to hlídání, tak bych jí hned odpověděla, ale takto jsem držela hubu. Včera zase hlídala, chlap šel z práce koupit dárek pro mou mamku k 50.tinám a tak došel až v 19h. Ona nasupená už stála ve dveřích a čekala. Ale nevolala, kde je, že už je pozdě. Bazíruje totiž snad na každé minutě, ale když má přijít tak, že bych potřebovala přesně ve čtvrt odejít, tak přijde ve 20 a vykecávám, jak musela jít ke švagrové ještě vytřít... No, ale chlap donesl televizi (stála 5,5tis a máme ji na splátky) a ona hned, co to je, pro koho to je, kolik to stálo, tak jí to chlap řekl a ona hned spustila, že si stěžujeme, že nemáme peníze a kupujeme takový drahý věci. Bouchla dveřma, ani ahoj malýmu neřekla a odešla. No chápete to? To byla naštvaná, že ona nic takovýho nedostala, nebo co jí vadí? Že si děti nevychovala tak, aby jí daly k narozkám něco takovýho? Jako je to 50let, tak jí přece neodbydu kytkou a bomboškou, na to jsou ty další narozeniny Kupovala jsem to za svý našetřený peníze ještě z doby před mateřskou, protože opravdu nemáme na rozhazování, ale já teda pro svou mamku udělám cokoliv za to všechno, jak se o mě starala sama a vychovala mě dobře si myslím, je moc hodná, rozdala by se pro mě a pro malýho, jsme spíš jako kamarádky a zaslouží si jen to nejlepší, protože je to skvělá ženská Dala bych jí i poslední korunu, kdyby potřebovala Za tchýni bych takto neutrácela, to určitě ne, vždyť si přece vychovala 2děti, ne? Tak výčet za posledních ani ne 14dní stačil Díky všem za váš čas
:00: a nemas niekoho ineho kto by pohlidal? je mi jasne, ze ti to bude vycitat pri kazdej prilezitosti
Jsi to dočetla? Jsi dobrá Právě, že nemám, chlap začne chodit do práce na celý týden, protože ty tržby jsou fakt mizerný, takže to cvičení stíhat nebudu, nebo teda ne celý, takže až to docvičím, tak budu muset zase tu půlhodinu ubrat, abych jí nemusela otravovat. No a vyčítat mi nemá co, má říct, co chce k narozkám a navíc má 2děti, který se můžou podělit o náklady!!! Pavel říkal, že jí taky kupoval televizi kdysi a sám, takže neví, proč tak vyváděla. Hlavně prý udělala hroznej ksicht, tak možná žárlí na mou mamku? Já fakt nevím..
Předmět příspěvku: Re: Tchýně - je to román, takže chápu, že to nemusíte dočíst :))
Napsal: čtv 14. dub 2011 9:36:34
Registrován: pát 30. led 2009 10:49:22 Příspěvky: 17848 Bydliště: Lysá nad Labem
marthy1 píše:
janulaa píše:
:00: a nemas niekoho ineho kto by pohlidal? je mi jasne, ze ti to bude vycitat pri kazdej prilezitosti
Jsi to dočetla? Jsi dobrá Právě, že nemám, chlap začne chodit do práce na celý týden, protože ty tržby jsou fakt mizerný, takže to cvičení stíhat nebudu, nebo teda ne celý, takže až to docvičím, tak budu muset zase tu půlhodinu ubrat, abych jí nemusela otravovat. No a vyčítat mi nemá co, má říct, co chce k narozkám a navíc má 2děti, který se můžou podělit o náklady!!! Pavel říkal, že jí taky kupoval televizi kdysi a sám, takže neví, proč tak vyváděla. Hlavně prý udělala hroznej ksicht, tak možná žárlí na mou mamku? Já fakt nevím..
Urcite, lebo s mamcou mas 100% lepsi vztah aako s nou..a mozno aj ako ona so svojim detmi...tak zavidi...docetla, som baba zvedava
Předmět příspěvku: Re: Tchýně - je to román, takže chápu, že to nemusíte dočíst :))
Napsal: čtv 14. dub 2011 9:37:14
Registrován: pon 02. úno 2009 10:03:59 Příspěvky: 8392 Bydliště: Praha
jj, zas jedna zkratka (můj kolega říká, že tchýně je zkratka dvou slov - tchoř a svině) a nešlo by, že by ti hlídal někdo jiný, tohle je vážně na pytel....
_________________ _________________ manželova osobní sekretářka
viz moje www
:00: jj, zas jedna zkratka (můj kolega říká, že tchýně je zkratka dvou slov - tchoř a svině) a nešlo by, že by ti hlídal někdo jiný, tohle je vážně na pytel....
Bohužel nemám nikoho, kdo by ho hlídal. Ono by to šlo dělat, že bych malýho vzala k chlapovi do práce a tak 15minut by ho tam musel mít, než by zavřel, ale on je malej občas hodně divokej a hlavně je zvědavej, takže tam tátovi pomáhá tak, že mu stěhuje věci ze šuplíčků a občas se fakt musí věnovat těm lidem a ne vždy koukat, co tam malej vyvádí, co bere a tak. A děkuji, že si to dočetla celý :)
Napsal: čtv 14. dub 2011 9:47:51
Registrován: čtv 29. led 2009 10:23:31 Příspěvky: 24239 Bydliště: Kynšperk nad Ohří
tak jsem se v první části nasmála hezky napsané,naštěstí s humorem k té druhé části Ti písnu jen jedno,i kdyby jsem na ní byla bůh ví jak závislá já bych od ní pomoc nevzala,je zlá a zapšklá hledala by jsem jiné řešení i když vím,že je to asi těžké,ale od takové baby by jsem hlídat nechtěla
_________________ _________________ povolána k mateřství
Urcite, lebo s mamcou mas 100% lepsi vztah aako s nou..a mozno aj ako ona so svojim detmi...tak zavidi...docetla, som baba zvedava
Protože moje mamka je nekonfliktní a než aby něco řekla, čím by ublížila, tak raději mlčí. A navíc i můj chlap je s mojí mamkou radši, než se svou a tykají si. Já tchýni vykám. Se svou máti vydrží tak 30minut, než mu začne lézt na nervy a s mou byl na víkend na chalupě i s malým, když jsem byla na nějakým tahu a říkal, že si tak odpočinul, že to bylo ještě lepší, než když jsem tam já
Nebyla vždy taková, aspoň mi přišlo ze začátku. Až na pár vyjimek mi přišla jako dobrá tchýně, že jsem byla ráda, že není taková ta typická tchýně. Ale časem se to trochu měnilo... Nejhorší je, když jdeme ven, tak jí do pár minut potkáme a jde s náma, že nemáme ani pořádně čas na to, abysme byli spolu jako rodina. Už jsme jí párkrát i utíkali A děkuji za dočtení :)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru