my pronajímali byt normoš na černo. 2x známým (z práce a tak), což bylo strašný. Ani jedni nám neplatili a to byli obě rodiny s dětma. Nemohli jsme je dostat pryč. Takže si u nás žili zadarmo a my jim platili nájem a elektriku. Super. Nakonec nám tchýně sehnala přes někoho 3 Slováky a ti byli nejlepší, platili včas a byl konečně klid. Takže si hlavně nechejte platit dopředu a nedejte na lítostivost, my byli vždy chápaví, jak nemůžou teď zaplatit a že to daj dýl,... Na to nepřistupuj. My tady tenkrát nebyli, tak to vše bylo komplikovanější. Hodně štěstí.
Registrován: sob 31. led 2009 15:54:47 Příspěvky: 5355 Bydliště: Moravská Třebová
terčula píše:
my pronajímali byt normoš na černo. 2x známým (z práce a tak), což bylo strašný. Ani jedni nám neplatili a to byli obě rodiny s dětma. Nemohli jsme je dostat pryč. Takže si u nás žili zadarmo a my jim platili nájem a elektriku. Super. Nakonec nám tchýně sehnala přes někoho 3 Slováky a ti byli nejlepší, platili včas a byl konečně klid. Takže si hlavně nechejte platit dopředu a nedejte na lítostivost, my byli vždy chápaví, jak nemůžou teď zaplatit a že to daj dýl,... Na to nepřistupuj. My tady tenkrát nebyli, tak to vše bylo komplikovanější. Hodně štěstí.
díky.. my zatím žádný známý, takže to bude asi nějaký cizák, snad se nám přihlásí někdo ucházející... Vy už jste tady nastálo?
Registrován: sob 31. led 2009 15:54:47 Příspěvky: 5355 Bydliště: Moravská Třebová
Motyčka píše:
Ivka píše:
Kdybys šla přes RK, neplatíš nic, platí ten nájemce. Dejte si opravdu pozor, komu to pronajmete, tátovi takhle zlikvidovali chatu(k celoročnímu bydlení) a zdrhli, opravy ho stály cca 100tis. Přes tu RK je to takový jistější. A správně byste to měli dávat do daň. přiznání, je tam na to spešl kolonka. Pokud to plánujete dlouhodobě, asi by bylo lepší převézt energie na nájemce, ale to samo záleží na vás.
je jedno, jestli si seženeš člověka přes RK anebo svépomocí.... Kamarádce zlikvidovali nájemci byt, přestože byl pronajat přes RK.... záleží na koho narazíš. My jsme teď sehnali nájemce - inzerát jsme dávali do http://www.bezrealitky.cz a zájemců se nám ozvalo fakt dost...
já si taky myslím, že blba najdeš všude...a nechce se mi platit navíc, i kdyby to platil někdo jiný.. Díky za typ...
díky.. my zatím žádný známý, takže to bude asi nějaký cizák, snad se nám přihlásí někdo ucházející... Vy už jste tady nastálo?
Jj, byli jsme pryč ještě před malou, teď jsme už v ČR. Já mam teda choutky jít pryč, ale chlap už nechce. Jinak ještě, realitce neplatíte vy, ale ten kdo k vám jde bydlet. Zaplatí jim většinou jeden váš nájem a vám rovnou taky při podpisu smlouvy.
janulaa píše:
Borůvka píše:
janulaa píše:
viem ,ze je problem s matkami s detmi pokial neplatia...jak je samozivitelka, tak zo zakona ju nemozes vyhodit z byt uaj ked neplati
Aha, díky... dám si pozor...
nemas za co, viem ,ze u tchanovcov v dome tam mala jedna pani problem..nemohla ju potom vobec vystahovat
to je strašný, já právě koukala na nějaký pořad, ale už je to asi rok/dva a tam říkali, žei když máš ve smlouvě, že nezaplatí jde, tak je to nezákoné a můžeš ho vyhodit až když ti dloží x peněz, už nevím kolik, ale bylo to hodně!!
terčula píše:
Borůvka píše:
terčula píše:
Jj, byli jsme pryč ještě před malou, teď jsme už v ČR. Já mam teda choutky jít pryč, ale chlap už nechce. Jinak ještě, realitce neplatíte vy, ale ten kdo k vám jde bydlet. Zaplatí jim většinou jeden váš nájem a vám rovnou taky při podpisu smlouvy.
Já myslela, že jste tam na podzim ještě byli, no vidíš... Já vím, že platí on, ale kam by si raději šla, do bytu, kde platíš jeden nájem dopředu, nebo do bytu, kde paltíš jeden nájem dopředu a jeden nájem RK... Nájem chceme 9,5t a to je dost...
No my máme pronajatý dům a co já vím, tak 99% lidí to pronajímá načerno. Bydlíme tady, máme s paní sepsanou smlouvu a nájem jí platíme 1/2 roku dopředu. Inkaso a všechny platby jsou na její jméno a platíme to my. Jestli chcete jít přes realitku, tak tá Vám poradí, když bys chtěla, tak Ti můžu poslat jakou nájemní smluvu máme my
Pravě nechceme, zbytečně platit realitce...půlrok dopředu je super, to nám asi nikdo nedá, představuji si jeden nájem...ono to je 9,5t... Kdyby jsi byla tak hodná a poslala mi smlouvu, byla bych ti zavázaná a vděčná!!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru