Holky, potřebovala bych nějaké orientační info. Manžel mě několik let "tahá" do baráku, že nechce být v bytě. Pořád jsem poslouchala, že na mě nesmí dát, když jsem se bála hypotéky, že jinak nebudeme bydlet nikdy apod. Teď jsme se byli podívat na jeden domek, je moc pěknej, je to část dvojdomu, ale veliký a myslim, že za docela dobrou cenu, jenže bychom si museli vzít hypotéku asi na 2 miliony. Když už chodim do práce, tak by to šlo a manžel teď otočil, že tam nechce a má asi milion důvodů proti. Nechápu proč ze dne na den tak změnil názor, ještě minulý týden tu chtěl prodávat byt a já mu říkala at počká na prohlídku. No nevadí. Teď mi chodí domů a říká mi náklady, který se mi zdají dost přehnaný, ale nerozumim tomu a na netu se přímo cen moc nedohledám. Tak jsem se chtěla zeptat, kupovali bychom totiž hrubou stavbu už s něčim navíc, ale chybí tam fasáda se zateplením, táta by nám ji prý udělal, takže bychom platili jen materiál a potom topení, rozvody by tam už měly být, takže jen radiátory a kotel, ne? Nemáte někdo tušení, kolik by to tak mohlo stát? Je to velký 5+kk pro představu. Díky moc, nemůžu nic dohledat. Jinak malá je teď nemocná, tak jsem s ní do zítra doma. Ani se mi moc nechce do práce. Jak jsem celý dny pryč, tak se mi malá docela odcizila. Vždycky byla fixovaná na tátu a teď už tuplem. Když jsme se jí zeptali, koho má ráda, tak řekla tátu, pak hafíka a potom babi. že by mohla zmínit mámu, jí ani nenapadlo. to je jen jeden příklad. jak jsem s ní doma, tak si na mě zase zvyká, ale už půjdu zase do práce a bude to nanovo. :( Omlouvám se za román, doufám, že se máte všechny fajn. Jsem tady snad jediná netěhu nebo bez mimča, tak už je mi i blbý semka psát, tak jenom jukám, když mám teda čas. Mějte se krásně, papa
Registrován: sob 31. led 2009 22:39:33 Příspěvky: 2346 Bydliště: Nepomuk
řešíme něco podobného,chceme zpět do Plzně, taky jsme měli v merku hrubou stavbu, ale to crcání než by se dodělala...na to nemám nervy, chci do hotovýho. Kde to máte vyhlídlé?
Naposledy upravil Ivka dne úte 22. úno 2011 9:50:38, celkově upraveno 2
ahoj, řešíme ted něco podobnýho, chceme zpět do Plzně, ale je to děs. Kde je ta hrubá stavba? Chce to zjistit, co vše "obsahuje" , měli jsme taky jednu v merku, ale to crcání než by se dodělala... na to nemám už nervy, chci do hotovýho, naštěstí výběr je veliký, ale ty ceny v Plzni šílený
je to v ledcích, to je kousek od plzně. v plzni si dovolit němůžeme, je to drahý jako prase. :o my se tam byli podívat a právě se mi to zdá za ty peníze jako dobrý. v tý hrubý jsou i okna v přízemí, jsou tam vyrovnaný podlahy, natažený zdi, rozvody v baráku, teoreticky chybí jen ta fasáda, topení, podlahy, kuchyně, koupelny, vymalovat a tak. A chlap se najednou drcnul, že nechce. By mě hráblo.
Ahoooj!!! na ty ceny bych se poptala u někoho, kdo se tím zabývá - topení - u topenářů... nejlíp vyzjistit, kdo to tam začal dělat a zeptat se, co by stálo dodělání... taky už chodím do práce, je to obrovská změna pro všechny. Když ale přijdu, dřepím na zemi, stavím kostky, nechám si skákat po hlavě... ale pak po nocích vařím a uklízím a ... a sem chodím i když nejsem těhu ani nemám mimčo. Teda mimčo mám, ale udělala jsem z něj velikána už teď rve mi to srdíčko, nikdy si neodpustím, že jsem ho nechala beze mne už takhle malého ale mi to zmáknem a mrňouskama si užijem, když jsme doma, že? My je neopustili, my sice odcházíme, ale zase se vracíme
terčula píše:
Ivka píše:
ahoj, řešíme ted něco podobnýho, chceme zpět do Plzně, ale je to děs. Kde je ta hrubá stavba? Chce to zjistit, co vše "obsahuje" , měli jsme taky jednu v merku, ale to crcání než by se dodělala... na to nemám už nervy, chci do hotovýho, naštěstí výběr je veliký, ale ty ceny v Plzni šílený
je to v ledcích, to je kousek od plzně. v plzni si dovolit němůžeme, je to drahý jako prase. :o my se tam byli podívat a právě se mi to zdá za ty peníze jako dobrý. v tý hrubý jsou i okna v přízemí, jsou tam vyrovnaný podlahy, natažený zdi, rozvody v baráku, teoreticky chybí jen ta fasáda, topení, podlahy, kuchyně, koupelny, vymalovat a tak. A chlap se najednou drcnul, že nechce. By mě hráblo.
Ahoooj!!! na ty ceny bych se poptala u někoho, kdo se tím zabývá - topení - u topenářů... nejlíp vyzjistit, kdo to tam začal dělat a zeptat se, co by stálo dodělání... taky už chodím do práce, je to obrovská změna pro všechny. Když ale přijdu, dřepím na zemi, stavím kostky, nechám si skákat po hlavě... ale pak po nocích vařím a uklízím a ... a sem chodím i když nejsem těhu ani nemám mimčo. Teda mimčo mám, ale udělala jsem z něj velikána už teď rve mi to srdíčko, nikdy si neodpustím, že jsem ho nechala beze mne už takhle malého ale mi to zmáknem a mrňouskama si užijem, když jsme doma, že? My je neopustili, my sice odcházíme, ale zase se vracíme
ty už chodíš do práce? já si to ještě vyčítám, že je chudinka pořád tahaná sem a tam na hlídání a tak. Já chodim domů až večer, takže tak maximálně vykoupu, udělam večeři a pomalu se jde spát. Mam docela blbou pracovní dobu. od půl 9 do 17, ale musim tam zůstávat kolikrát dýl, takže domů dorazim třeba v 7, to už si pak moc nehrajeme. a nebo manžel zůstane u tchýně a tam si malá hraje se švagrovou, takže ji nezajímam. je to blbý, časem budu hledat jinou práci, ale teď musim vydržet.
topení počítej tako kolem 100-130 tis, fasáda taky něco spolkne, ty vnitřní dodělávky jsou nejdražší.My teprve budeme začínat, ale manžel pracuje roky jako živnostník zedník, tak mám aspoň trochu přehled.Elektrika je zavedená?Pak něco vnitřní omýtky, podlahy....já myslím, že se pod 500 tis určitě nedostanete, spíš víc
_________________ url=http://www.ticker.7910.org/eng][/url] url=http://www.ticker.7910.org/eng][/url] _________________ Plně vytížená maminka
hmm, to naštve a co uvádí za důvody?
asi všechno, co existuje. a nechce mi říct, proč tam nechce, že se prý bojí hypotéky, že to je daleko, že budeme muset dojíždět do plzně i na nákup, že prej chudák malá tam nebude moc kam chodit ven,.... a je toho strašně moc. Podotýkám, že loni jsme kupovali jinej, spíš jen pozemek, byly tam jen obvodový zdi přízemí, bylo to od plzně dál, taky hroznej prdelákov, les daleko, takže tam nebylo kam jít už vůbec, ale všechno tam bylo super, přesně naopak, malá bude celej den venku na zahradě, budeme mít klid, prostě vše nej. Teď mluví jako tchýně. Má se zvedat to DPH, takže až si zase příští rok vzpomene, že chce barák, tak už bude stát o dost víc. Jsem mu řekla, že jestli nepůjdem sem, tak ať už za mnou nechodí, že chce do baráku.
terčula píše:
Ivka píše:
terčula píše:
Ivka píše:
hmm, to naštve a co uvádí za důvody?
asi všechno, co existuje. a nechce mi říct, proč tam nechce, že se prý bojí hypotéky, že to je daleko, že budeme muset dojíždět do plzně i na nákup, že prej chudák malá tam nebude moc kam chodit ven,.... a je toho strašně moc. Podotýkám, že loni jsme kupovali jinej, spíš jen pozemek, byly tam jen obvodový zdi přízemí, bylo to od plzně dál, taky hroznej prdelákov, les daleko, takže tam nebylo kam jít už vůbec, ale všechno tam bylo super, přesně naopak, malá bude celej den venku na zahradě, budeme mít klid, prostě vše nej. Teď mluví jako tchýně. Má se zvedat to DPH, takže až si zase příští rok vzpomene, že chce barák, tak už bude stát o dost víc. Jsem mu řekla, že jestli nepůjdem sem, tak ať už za mnou nechodí, že chce do baráku.
njn., ono je to těžký rozhodnutí, my jsme skoro jak cikání, po 4 letech se chceme zas stěhovat, protože jsme to prostě nedomysleli, ale fakt už dojíždění za prací aj. nechci ani vidět. Takže hledáme něco v dosahu MHD, Ledce se mi zdaj už dost daleko, fakt je to náročný i finančně(to dojíždění) a chce to dobře propočítat. No ale pokud se bojí hypotéky, tak to asi nijak nevymyslíte asi na něj hodně zapracovala maminka? No nevím, co poradit, ale hlavně dobře počítat. A zrovna v těch Ledcích je celkem na výběr i hotových domků, no to musíte vědět vy, kolik můžete do toho dát.
topení počítej tako kolem 100-130 tis, fasáda taky něco spolkne, ty vnitřní dodělávky jsou nejdražší.My teprve budeme začínat, ale manžel pracuje roky jako živnostník zedník, tak mám aspoň trochu přehled.Elektrika je zavedená?Pak něco vnitřní omýtky, podlahy....já myslím, že se pod 500 tis určitě nedostanete, spíš víc
jsi zlato. 500 tis by bylo krásný, já počítala tak 700 když budem šetřit a nevybírat si nejdražsí plovoucí a tak. Manžel totiž včera přišel, že za topení dáme min. 250 tis, což jsem koukala jak z jara. Fasáda prej 300 tis. Podotýkam, že nám vše bude dělat táta, tchán a Míra. takže uštříme za práci. elektrka je zavedená, koukají tam dráty už ze zásuvek.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru