Ahoj maminky, manželky živnostníků. Prosím o porovnání. Manžel je živnostník, platíme na OSSZ měsíčně cca 1700 kč. Účetní nám teď spočítala, že máme ještě doplatit na OSSZ 11 000 kč Stalo se to u někoho z vás??? Vždy doplácíme tak max 1000 a teď najednou 11 000. účetní mi to vysvětlila tak, že se pojištění už nezapočítává do daňových nákladů, tzn že se pojištění vypočítává z vyššího základu. Ale nijak obří zisky teda manžel nemá. CCa 12 000 měsíčně čistýho. Poradí mi někdo prosíííííím!
_________________ _________________ Květinářka a maminka
Předmět příspěvku: Re: Velký doplatek na OSSZ :-((((((
Napsal: ned 20. bře 2011 18:38:57
Registrován: sob 31. led 2009 15:54:47 Příspěvky: 5355 Bydliště: Moravská Třebová
bohužel neporadím, my máme doplatek 30t, jelikož jsme netušili, že se nezapočítávají všechyn faktury, jako u všech ostatních firem, ale u živnostníků, jen ty zaplacené - účetní nějak pozapoměl nám říct - takže jsme měli vysoký zisky jelikož jsme si to do ledna nechali na účtu, abychom měli z toho nějaký úroky - no děs!! A zálohy máme taky tak...
bohužel neporadím, my máme doplatek 30t, jelikož jsme netušili, že se nezapočítávají všechyn faktury, jako u všech ostatních firem, ale u živnostníků, jen ty zaplacené - účetní nějak pozapoměl nám říct - takže jsme měli vysoký zisky jelikož jsme si to do ledna nechali na účtu, abychom měli z toho nějaký úroky - no děs!! A zálohy máme taky tak...
týýýýývogo! Tak to je mi taky líto! Jsou to hajzlíci, nevědí, kde by nás oškubali! Hlavně, že nám za dítě odpustí daně, ale vědí, kde si ty peníze nahrabat jinde. Je to k breku!
_________________ _________________ Květinářka a maminka
Předmět příspěvku: Re: Velký doplatek na OSSZ :-((((((
Napsal: ned 20. bře 2011 19:45:04
Registrován: sob 31. led 2009 15:54:47 Příspěvky: 5355 Bydliště: Moravská Třebová
jerabina píše:
Borůvka píše:
týýýýývogo! Tak to je mi taky líto! Jsou to hajzlíci, nevědí, kde by nás oškubali! Hlavně, že nám za dítě odpustí daně, ale vědí, kde si ty peníze nahrabat jinde. Je to k breku!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru