[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 1446: Undefined index: occ e-tehotenstvi.cz - diskuzní forum, rady a poznatky pro všechny těhotné, fotogalerie, bazar • Zobrazit téma - kdo mi poradi?
Registrován: čtv 29. led 2009 10:23:31 Příspěvky: 24239 Bydliště: Kynšperk nad Ohří
Veerca111 píše:
Holky, jak se dela endokrinologicke vysetreni? Dekuju
Endokrinologické vyšetření je soubor lékařských úkonů prováděných k diagnostice poruch hormonální regulace organismu. Skládá se z podrobného odběru anamnézy, fyzikálního a laboratorního vyšetření. Při základním endokrinologickém vyšetření používá lékař hlavně své smysly. Odběr krve a transport odebraných vzorků se provádí jednorázovými injekčními stříkačkami a zkumavkami. Ke zobrazení endokrinních žláz se používá celá řada zobrazovacích vyšetření (ultrazvuk, CT, MR, scintigrafie).
_________________ _________________ povolána k mateřství
Registrován: čtv 29. led 2009 12:18:39 Příspěvky: 26229 Bydliště: Č.Budějovice
ivka222 píše:
Veerca111 píše:
Endokrinologické vyšetření je soubor lékařských úkonů prováděných k diagnostice poruch hormonální regulace organismu. Skládá se z podrobného odběru anamnézy, fyzikálního a laboratorního vyšetření. Při základním endokrinologickém vyšetření používá lékař hlavně své smysly. Odběr krve a transport odebraných vzorků se provádí jednorázovými injekčními stříkačkami a zkumavkami. Ke zobrazení endokrinních žláz se používá celá řada zobrazovacích vyšetření (ultrazvuk, CT, MR, scintigrafie).
Tolik cizích slov najednou,až jsem se v tom ztratila já myslela,že ti narvou hadici do krku a ono je to takhle
_________________ Natálka je moje všechno _________________ na mateřské
Registrován: pát 30. led 2009 8:47:20 Příspěvky: 2764 Bydliště: Ostrava-Poruba
Veerca111 píše:
ahoj, můžu se zeptat proč se ptáš?....Ivuška už ti to poslala, taky jsem se na to už dívala...možná nas tam pošle doktorka s malou....to máš taky kvůli malé?
Registrován: čtv 29. led 2009 12:18:39 Příspěvky: 26229 Bydliště: Č.Budějovice
Kopretinka píše:
koniprd píše:
ivka222 píše:
Veerca111 píše:
Tolik cizích slov najednou,až jsem se v tom ztratila já myslela,že ti narvou hadici do krku a ono je to takhle
Ahoj, hadice do krku je gastroskopické vyšetření. Endokrinologie se zabývá těmi orgány, které vylučují hormony, tedy štítná žláza a podvěsek mozkový (teda aspoň doufám, že si je dobře pamatuju) sama mám problémy se štítnou žlázou, což znamená, že beru prášky a jednou za tři měsíce jdu na odběry a občas mě pošlou na sono, jestli se třeba nezvětšuje, ale už jsem vlastně dlouho nebyla, hodnoty se ustálily, takže není důvod chodit na sono. Alenka a Anička
Jojo,já jsem si to uvědomila,jak jsem to odeslala holt někdy je klávesnice rychlejší než rozum
_________________ Natálka je moje všechno _________________ na mateřské
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru