Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc od chlapa?
PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2011 9:45:55 

zaneta píše:
pokud bych nemohla chodit,tak určitě ano..jinak s tou pomocí..když jsem byla těhu pomáhal tak nějak normálně..já měla těhu super,nic mi až do konce nebylo,takže jsem si ráda vše dělala sama...ted podruhé to ale asi bude horší,jelikož je Lea pěkný číslo,takže plánuju od něj požadovat zvýšené pracovní nasazení :s: :s:

já až na těch prvních 12 týdnů jsem taky měla pohodové těhu, jak s Veru, tak i teď, takže jsem si všechno zařidila sama. Verča už je teď naštěstí hodnější, než byla, ale musím se jí věnovat. Jakmile se jí nevěnuju, tak to umí dát značně najevo

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2011 9:46:35 

Peťule84 píše:
habiniki píše:
Peťule84 píše:
habiniki píše:
Jo a jestli mi pomáhá? Tak určitě, co už pro mě enní tak jednoduchý, tak to jde a udělá sám-např mnohem častěji než já koupe malou, protože jak se nakláním nad vanou, bolí mě z toho záda. A když už jí koupu sama, tak jí chodí vyndat z vany a odnese jí. Tlačí kočárek, nenechá mě nic tahat, když ho poprosim jeslti by udělal večeři nebo umyl nádobí, tak není problém. na večer už bývám fakt utahaná

Tak to závidím :jednicka: :jednicka: :jednicka: . Chlap chodí z práce až když je Verča v posteli a doma si po sobě ani neuklidí nádobí z večeře :aaaaa:

Já mam zlato :srdce.gif: Ale spoustu věcí jsem si ho taky musela naučit :mrk: naštěstí on nemá s takovýma věcma problém, klidně uvaří, poklidí nebo umyje nádobí

O něj se maminka starala do jeho 25 let, všechno dělala za něj, uklízela po něm...je prostě pohodlnej a nějak ho to nemůžu odnaučit :smutek:

Tohle já netoleruju no. Domácnost je to všech, tak se snažit musí všichni. A neříkám, že by doma Petr kmital jak fretka, ale rozhodně minepřidělává práci tím, že by po sobě nechával bordel-to podle mě patří ke slušnému vychování a on to moc dobře ví a souhlasí s tím

Obrázek

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2011 9:48:16 

habiniki píše:
Peťule84 píše:
habiniki píše:
Pechy píše:
Peťule84 píše:
ivkahof píše:
Peťule84 píše:
Holky, zůstal by s vámi chlap doma, kdybyste nemohli chodit nebo jen ten můj je takovej "buran"? S jednou mojí těhu kamarádkou zůstane chlap doma při každém píchnutí v břiše.
A pomáhají/li vám chlapi v těhu?

Já myslím že ani ten můj ne, pokud bych mu o to přímo neřekla. Ale když zavolám že mi není dobře, aby přijel o chlup dřív z práce, tak se snaží :srdce.gif: (tím nemyslím ted těhu, ale moje dřívější migrény) jinak mě stačí, že veme ven malýho a já si doma udělám co potřebuju

to já když ho poprosím, aby skončil dřív, že mi není dobře, tak to pak poslouchám, že se mu v práci smějou, že je podpantoflák a že já jsem neschopná se o sebe postarat sama. Minulý týden, když j sem měla zůstat v nemocnici dva dny ležet, tak si volno vzít nemohl, takže jsem musela na revers domů

no tak to je trošku mazec....

to jo..teda u chlapa v práci všichni vědí, že máme malé dítě a čekáme další, takže tam by se mu teda rozhodně nikdo nesmál, naopak by mu šli kolegové na ruku, že praconí záležitosti za něj pořšeí, dkyby potřeboval jet domu. Ale ona ta firma je vůbec hrozně solidní, takový rodinný podnik, všechno je tam v poho

Ale to oni tam všichni ví, že jsem těhotná a že máme Verču. Jenže tam jsou všichni bezdětný, tak si to neumí představit, co to je za nápor a mají prý blbý kecy. Tak už mu radši ani nevolám, když potřebuju

Promiň, asi to bude znít blbě, ale jako v tomhle by si pořádek v práci měl udělat sám. Je jedno, že nemají děti-kyby jim volala maminka, že je nemohoucí nebo v nemocnici, taky by neváhali. Petr dělá taky se samýma mlaďochama, má snad jen 3 kolegy s dětma, ale tohle není přeci o slabošství, když toho chlapa rodina potřebuje. On by taky zůstal doma a ležel, kdyby nemohl chodit ne?

Já vím, jak to myslíš. Tohle jsem mu říkala už taky. Že prostě od něj tu pomoc potřebuju, stejně tak jako on, když má migrénu a já musím lítat kolem něj a kolem Verči a snažit se, aby byl doma klid

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2011 9:51:36 

Peťule84 píše:
habiniki píše:
Peťule84 píše:
habiniki píše:
Pechy píše:
Peťule84 píše:
ivkahof píše:
Peťule84 píše:
Holky, zůstal by s vámi chlap doma, kdybyste nemohli chodit nebo jen ten můj je takovej "buran"? S jednou mojí těhu kamarádkou zůstane chlap doma při každém píchnutí v břiše.
A pomáhají/li vám chlapi v těhu?

Já myslím že ani ten můj ne, pokud bych mu o to přímo neřekla. Ale když zavolám že mi není dobře, aby přijel o chlup dřív z práce, tak se snaží :srdce.gif: (tím nemyslím ted těhu, ale moje dřívější migrény) jinak mě stačí, že veme ven malýho a já si doma udělám co potřebuju

to já když ho poprosím, aby skončil dřív, že mi není dobře, tak to pak poslouchám, že se mu v práci smějou, že je podpantoflák a že já jsem neschopná se o sebe postarat sama. Minulý týden, když j sem měla zůstat v nemocnici dva dny ležet, tak si volno vzít nemohl, takže jsem musela na revers domů

no tak to je trošku mazec....

to jo..teda u chlapa v práci všichni vědí, že máme malé dítě a čekáme další, takže tam by se mu teda rozhodně nikdo nesmál, naopak by mu šli kolegové na ruku, že praconí záležitosti za něj pořšeí, dkyby potřeboval jet domu. Ale ona ta firma je vůbec hrozně solidní, takový rodinný podnik, všechno je tam v poho

Ale to oni tam všichni ví, že jsem těhotná a že máme Verču. Jenže tam jsou všichni bezdětný, tak si to neumí představit, co to je za nápor a mají prý blbý kecy. Tak už mu radši ani nevolám, když potřebuju

Promiň, asi to bude znít blbě, ale jako v tomhle by si pořádek v práci měl udělat sám. Je jedno, že nemají děti-kyby jim volala maminka, že je nemohoucí nebo v nemocnici, taky by neváhali. Petr dělá taky se samýma mlaďochama, má snad jen 3 kolegy s dětma, ale tohle není přeci o slabošství, když toho chlapa rodina potřebuje. On by taky zůstal doma a ležel, kdyby nemohl chodit ne?

Já vím, jak to myslíš. Tohle jsem mu říkala už taky. Že prostě od něj tu pomoc potřebuju, stejně tak jako on, když má migrénu a já musím lítat kolem něj a kolem Verči a snažit se, aby byl doma klid

přesně tak..jenže někteří chlapi si neumí hájit to svý no..Já jsem ráda, že pro petra jsme na prvním místě(vedle práce :s: ), a že se nestydí za to, že je ho doma potřeba.

Obrázek

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2011 9:52:39 

no - volno by si nevzal, protože by ho v práci prostě nedostal :sad.png: a neplacený volno si dovolit nemůžeme. ale jinak pomáhá, když je doma, od té doby co jsem těhu se hodně změnil a stará se o Nojíka jak může, nestačím kolikrát koukat. já myslím, že ho vyděsilo, že bude s malým sám 4 dni :s: :s: až budu v porodnici. Asi v tvé situaci by si vzala volno tchýně a pomohla by mi takhle, to zas jo.

Obrázek

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2011 9:55:25 

bonparka píše:
no - volno by si nevzal, protože by ho v práci prostě nedostal :sad.png: a neplacený volno si dovolit nemůžeme. ale jinak pomáhá, když je doma, od té doby co jsem těhu se hodně změnil a stará se o Nojíka jak může, nestačím kolikrát koukat. já myslím, že ho vyděsilo, že bude s malým sám 4 dni :s: :s: až budu v porodnici. Asi v tvé situaci by si vzala volno tchýně a pomohla by mi takhle, to zas jo.

jeee, ty máš hodou tchýni :one:

Obrázek

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2011 10:04:43 

habiniki píše:
bonparka píše:

umí mě naštvat, to zas jo :s: ale kdyby šlo o něco takovýho, tak by pomohla.

Obrázek

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2011 10:20:26 

První těhu jsem měla rizikové (od 23tt kdy jsem málem potratila jsem byla doma) a to mi hodně často z práce volal. Já bych ani nechtěla, aby se mnou byl doma. Druhé těhu celkem v pohodě, takže jsem zvládala všechno a co ne to zastal on. Nosil veškeré tašky, koš s prádlem na pověšení, i to prádlo pověsil, když jsem se necítila, později, když už jsem měla problém, přes břicho, koupal Viktorinku, udělal jakékoliv domáci práce, co bylo potřeba. Když ale nebyl doma, tak jsem to samozřejmě musela já. Ovšem, nebyl problém.
Kdybych nemohla chodit, a chtěla po něm, ať se mnou zůstane doma, zůstal by. Já bych to ale nikdy nechtěla. Kdybysme už jedno dítě měli, asi bychom sehnali hlídání, abych mohla odpočívat.

Obrázek

Eva, Viktorka a Peťulka

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2011 10:37:50 

bonparka píše:
habiniki píše:
bonparka píše:

umí mě naštvat, to zas jo :s: ale kdyby šlo o něco takovýho, tak by pomohla.

Tak to je fajn :one: no, my máme tři babičky, všechny jsou pracující a ještě min. 10 let budou pracovat a hlavně dvě z nich jsou víc jak 100km daleko...ale myslím si, že kdyby šlo o takovu pomoc, snažili by se to nějak udělat, aby pomohly

Obrázek

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2011 10:52:05 

Tak pokud bych na tom byla opravdu zle, tak by domů přijel, třeba jak jsem na začátku těhu začla krvácet, tak se okamžitě zbalil v práci a těch 300km přijel a druhý den si vzal volno, pak už to bylo v pohodě, tak do práce zase šel a jinak doma pomáhá, když vidí, že jsem unavená, tak uvaří a i s úklidem mi pomůže, že třeba povysává a já mezitím vytírám zem a letos zeleninu na zahrádku zasel taky on a já jen seděla na židli a kontrolovala :s:

E-mail  Profil

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]